Onderneem actie

Een plan zoals de Roadmap, dat lukt enkel als iedereen actie onderneemt. Inwoners, organisaties, bedrijven én overheden.

Daarom lijsten we hier acties op die je als Leuvenaar of Leuvense organisatie alvast kan nemen. Vind je ze hier, dan mag je er zeker van zijn dat ze bijdragen aan de realisatie van onze Roadmap en dat ze een positieve impact hebben op het leven in onze stad. Bovendien maken we het zo makkelijk mogelijk voor je door elke actie meteen ook te koppelen aan een initiatief of partner die je op weg helpt. Als we een Leuven 2030-partner naar voren schuiven, zijn we daar steeds transparant over en kan je lezen waarom we dat een goed idee vinden. 

Op dit moment zijn er geen concrete acties lopende. Toch zijn we hard aan het werk! Onlangs werd Leuven geselecteerd voor de Europese Missie. Daarom zetten we nu en in de komende maanden alle zeilen bij om een een klimaatcontract samen te stellen dat tientallen projecten, engagementen en initiatieven bevat, gebaseerd op de Roadmap, met als doel Leuven versneld klimaatneutraal te krijgen. We houden je op de hoogte!


Acties voor inwoners

No items found.

Acties voor organisaties

No items found.

Natuurlijk zijn er nog meer stappen die jij kan nemen. Regelmatig zetten we rond die acties ook partnerschappen op. Via onze nieuwsbrief weet je er als eerste van.

Afgelopen acties

Zelf een actie voorstellen die onze stad verder op weg helpt richting klimaatneutraliteit?

STel een actie voor