Black Carbon meting

Black Carbon meting

Leuven & Kessel-Lo
donderdag   02/05  om  08u00
t.e.m
zondag   09/06  om 17u00
Mobiliteit
Black Carbon meting

Black Carbon is één van de meest schadelijke componenten van fijn stof, dat onder andere wordt uitgestoten door gemotoriseerd verkeer. Tussen 2 mei en 9 juni organiseert Straten vol Leuven de derde Black Carbon meting. Wil jij samen met andere fietsers de luchtkwaliteit van Leuven centrum en Kessel-Lo in kaart brengen? We zoeken vrijwilligers om een traject van 14 km met de eigen fiets af te leggen (duurt ca. 1,5 uur) in de Leuvense binnenstad of een traject van 11 km in Kessel-Lo.


Black Carbon meting Leuven en Kessel-Lo

In 2016 en 2017 voerde Straten vol Leuven in samenwerking met Leuven 2030 een nulmeting uit van Black Carbon. Dit is één van de meest schadelijke componenten van fijn stof, dat onder andere wordt uitgestoten door gemotoriseerd verkeer. De nulmeting werd uitgevoerd vóór de invoering van het circulatieplan en kan als referentie gebruikt worden om vast te stellen hoe de luchtkwaliteit in de binnenstad evolueert.

Dit jaar, tussen 2 mei en 9 juni, organiseert Straten vol Leuven de derde meting. Al fietsend leggen vrijwilligers, uitgerust met een geavanceerd meettoestel, een traject van 14 km door de binnenstad af. We zoeken vrijwilligers om dit traject (14 km) met de eigen fiets af te leggen (duurt ca. 1,5 uur). Dit jaar doen we ook een traject van 11 km in Kessel-Lo. De routes voor Leuven en Kessel-Lo kan je onderaan deze pagina bekijken en downloaden.

Wil jij samen met andere fietsers de luchtkwaliteit van Leuven centrum en Kessel-Lo in kaart brengen?

Neem dan onderstaande punten door:

  • Vul jouw naam in op de planning, bij de gewenste datum en het gewenste tijdstip. Alle wijzigingen worden automatisch opgeslagen in het document, je hoeft dus niet op ‘opslaan’ te klikken. We zouden het heel fijn vinden als je de route meerdere malen kan afleggen. Lukt het niet om de planning in te vullen? Geef jouw voorkeur dan door via mail (svl.stratenvolleuven@gmail.com ) met als onderwerp ‘Vrijwilliger Black Carbon meting’.
  • Lees de handleiding hieronder door. De meting dient zorgvuldig uitgevoerd te worden voor betrouwbare resultaten.
  • Bekijk de route(s) hieronder.

Samen gaan we voor een stad met minder uitstoot en meer toekomst!