Boekvoorstelling Mathias Bienstman - Op eigen kracht

Boekvoorstelling Mathias Bienstman - Op eigen kracht

Swartehond
Joris Helleputteplein 1, Leuven
maandag   11/12  om  20u00 - 22u00
Energie
Hernieuwbare energie - Op eigen kracht - Mathias Bienstman
p

Kan België tegen 2050 zonder fossiele brandstoffen? En hoe gevaarlijk is Trump in de strijd tegen klimaatverandering? Mathias Bienstman schreef een optimistisch boek over de omslag naar een groene economie: ‘Op eigen kracht’.


Tijdens zijn boekvoorstelling in Leuven bespreekt hij zijn ideeën met enkele experten. Samen gaan zij op zoek naar de rol die steden en hun inwoners, Leuven en haar Leuvenaars, hierin kunnen spelen.

Boekvoorstelling ‘Op eigen kracht’

Mathias Bienstman, beleidscoördinator van Bond Beter Leefmilieu, kijkt met een frisse blik naar de manier waarop de wereld de omslag probeert te maken naar een fossielvrije samenleving. De tijd dringt. Als we de opwarming van de aarde binnen leefbare limieten willen houden, moet de wereld tegen 2050 bijna volledig afgekickt zijn van olie, steenkool en gas.

Kan Europa op eigen kracht de economie van de toekomst vorm geven en zo de balans naar de goede kant doen doorslaan? En hoe wordt Vlaanderen zelf snel minder afhankelijk van olie, gas of kernenergie? Tijdens zijn boekvoorstelling 'Op eigen kracht' vertelt hij waar we met Vlaanderen en de rest van de wereld naartoe moeten.

Panelgesprek
Na de boekvoorstelling is er een aansluitend panelgesprek met Katrien Rycken van Leuven 2030 en Pieter-Willem Lemmens (Onderzoeker voor Sandbag en voorheen de Vlaamse klimaatadministratie).

Het panelgesprek wordt geleid door Wouter Florizoone.

Praktische informatie

Datum
11 december 2017

Tijd
20u

Locatie
Swartehond Joris Helleputteplein 1, Leuven

Inschrijven

De toegang tot dit evenement is gratis. Je hoeft je niet voor dit evenement in te schrijven.

Dit evenement wordt georganiseerd door Bond Beter Leefmilieu, Leuven 2030, Masereelfonds, Vzw Climaxi, Oikos – Denktank voor Sociaal-Ecologische Verandering en CEO, Centrum voor Economische Ongehoorzaamheid.