Businessclub Duurzaam Ondernemen

Businessclub Duurzaam Ondernemen

Elke sessie gaat door op een andere locatie
woensdag   20/11  om  09u30
t.e.m
woensdag   18/03  om 09u30
Mobiliteit
Consumptie
Energie
Gebouwen

Omgaan met schaarse grondstoffen. Zuinig energieverbruik. Investeren in maatschappelijk kapitaal. Inspelen op de behoeftes van morgen. MVO of maatschappelijk verantwoord ondernemen is niet langer een optie, eerder de norm.


Omdat Voka gelooft in de kracht van partnerships en positieve kruisbestuivingen in een inspirerend netwerk, introduceren Voka de Businessclub Duurzaam Ondernemen. Vanaf woensdag 20 november 2019 nemen ze je graag mee naar 5 toonaangevende Vlaams-Brabantse bedrijven op vlak van duurzaam ondernemen. Ontdek hoe zij dit toepassen in hun bedrijfsvoering. Luister naar hun expertise. Wissel van gedachten. Ongeacht de grootte van het bedrijf zullen de verhalen herkenbaar, toepasbaar of op zijn minst inspirerend zijn!

Schrijf je nu in en start morgen al met duurzamer ondernemen, dankzij de vele praktische handvaten die je aangereikt krijgt. Je zal ook zien dat duurzaam ondernemen niet (altijd) gepaard hoeft te gaan met hoge investeringen. Het is vooral een kwestie van gewoon ‘doen’. Meer informatie over deze Businessclub Duurzaam Ondernemen vind je op deze pagina.

Prijs

  • Voka-leden: € 590
  • Niet-leden: € 1.030
  • VCDO-deelnemers: € 400
  • Open-deur bedrijven: € 375(excl. btw)

Programma

Sessie van 20 november: 9.30 tot 12.30 u: Bezoek aan Hydro Building Systems met netwerklunch Met een circulair model, een sterke klimaatstrategie en cradle-to-cradleprincipes de voetafdruk van aluminium drastisch verlagen.

Sessie van 11 december: 9.30 tot 12.30 u: Bezoek aan De Watergroep met netwerklunch Inzetten op een duurzame kringloopbenadering van alle schakels in de waterketen, met extra aandacht voor de ondergrond.

Sessie van 22 januari: 10.00 tot 13.00 u: Bezoek aan Lineas met netwerklunch Deze spoorvrachtoperator licht zijn coöperatieve modal shift model toe en deelt hoe er gewerkt wordt aan innovatieve procesoptimalisatie.

Sessie van 19 februari: 9.30 tot 12.30 u: Bedrijfsbezoek met netwerklunch (locatie: TBC)

Sessie van 18 maart: 9.30 tot 12.30 u: Bedrijfsbezoek aan ‘miK-klimaatambassadeur 2019’ met netwerklunch.

Schrijf je nu in en start morgen al met duurzamer ondernemen, dankzij de vele praktische handvaten die je aangereikt krijgt. Meer informatie over deze Businessclub Duurzaam Ondernemen vind je op deze pagina.