Businessmodellen & technologie in de circulaire economie

Businessmodellen & technologie in de circulaire economie

Online via Zoom
donderdag   25/02  om  16u00 - 18u30
Consumptie
Business modellen en technologie in de circulaire economie_ Leuven MindGate_Megarnie

Voor een leefbare, klimaatneutrale toekomst voor iedereen moeten we volop inzetten op circulariteit. Ook bedrijven kunnen daarin een belangrijke rol spelen. In dit event kijken Leuven MindGate en Megarnie op welke manier dat kan.


De technologische revolutie gaat snel, erg snel. En alles wijst erop dat het tempo van verandering zal blijven toenemen. Die technologie brengt ons veel, maar brengt helaas ook een toenemende druk op energiebronnen, materialen en de ecologie in het algemeen met zich mee. Het loskoppelen van welvaart van het energie- en materiaalgebruik dringt zich op. Volop inzetten op circulariteit dus.

Circulariteit, hoe pak je dat aan?

Bedrijven moeten innoveren en streven naar een circulaire werking, maar de uitdagingen zijn groot. Gelukkig schuilen er in de nieuwe technologische ontwikkelingen meteen ook kansen om anders om te gaan met goederen. Belangrijke begrippen daarin zijn block chain, datamining, artifical intelligence, the internet of things en voorspellende analyses. In dit online event bekijken Leuven MindGate en Megarnie hoe technologie, gekoppeld aan het juiste business model, de katalysator kan zijn voor een nieuw denken en handelen in de circulaire economie.

r

Programma

16:00 - 16:05 Welkom en introductie door Johan Merlevede (Leuven MindGate)

16:05 - 16:25 “Waarom is het juiste business model doorslaggevend om succesvol circulair te ondernemen?” Jan Jonker, hoogleraar Duurzaam Ondernemen - Radboud Universiteit, Nijmegen

16:25 - 16:55 Inspirerende cases rond circulaire businessmodellen Per breakout room worden er drie cases voorgesteld

16:55 - 17:15 “Hoe technologie inzetten in de circulaire economie?” > Upcycling van Spent Grains via Evergrain + ‘Simmer & Strip’ David De Schutter, Global VP, Innovation & Technology Development - AB InBev

17:15 - 17:45 Inspirerende cases rond transformatieve technologie Per breakout room worden er drie cases voorgesteld

17:45 - 17:55 Opleiding Circle Speed (Megarnie), een initiatief van de Vlaamse Overheid

17:55 - 18:00 Afsluiting

18:00 - 18:30 Virtuele netwerking + intakegesprekken Circle Speed

r

Kostprijs

20 euro (+ BTW) voor Leuven MindGate-leden

40 euro (+ BTW) voor niet-leden

r

Meer info en inschrijven

Inschrijven kan via de website van Leuven MindGate.