Circulaire Kerst Pop-up

Circulaire Kerst Pop-up

Tiensestraat 9
Leuven
zaterdag   30/11  om  14u00
t.e.m
zondag   22/12  om 20u00
Consumptie

Er wordt in onze maatschappij énorm veel geconsumeerd. Dit zorgt niet alleen voor een negatieve impact op onze planeet, maar brengt ook veel afval met zich mee. In de circulaire economie proberen we afval als een bron voor nieuwe duurzame creaties te zien. Daarom organiseren HetVindingrijk, MAAKbar en Leuven 2030 een circulaire kerst pop-up in het centrum van Leuven.


Het pand van de vroegere Maroq Unie (Tiensestraat 9) wordt omgebouwd tot een circulaire hub. Van woensdag tot zondag, tussen 14u en 20u, stellen circulaire initiatieven hun producten te koop in de pop-up. Ook de Belgische talenten van Belgunique zullen hier te vinden zijn. Leuven 203 en Stad Leuven laten zien hoe we van Leuven een echte circulaire stad maken en welke stappen daarvoor nodig zijn.

HetVindingrijk organiseert daarnaast verschillende workshops om zelf een kerstgeschenk te maken. Verras een familielid met een originele lamp of een stijlvolle vaas. MAAKbar geeft je de kans om oud speelgoed te doneren, kleding te ruilen of lakens om te toveren tot handschoenen of een leuke muts. Met deze pop-up is er voor iedereen een duurzaam alternatief voor tijdens de warme kerstdagen!

Officiële opening

Woensdag 4 december wordt de pop-up officieel geopend. HetVindingrijk en MAAKbar geven een korte infosessie over de werking van de organisatie en het concept achter een circulaire kerst pop-up. Daarna volgt een gezellige receptie met een hapje en drankje. Iedereen is welkom vanaf 19u in de Tiensestraat 9!

r

Meer informatie

Bekijk hier het Facebookevent voor meer informatie rond de Circulaire Kerst Pop-up.