CIRCULER

CIRCULER

UC Leuven-Limburg International Office
Geldenaaksebaan 335, 3001 Leuven
maandag   27/05  om  16u30 - 21u00
Mobiliteit
CIRCULER

In een circulaire economie worden tal van strategieën toegepast om materialen en producten zo hoogwaardig mogelijk te blijven inzetten in de economie. Het project CIRCULER onderzoekt hoe deze principes toepasbaar zijn op de (her)ontwikkeling van een bedrijventerrein.


In een circulaire economie worden tal van strategieën toegepast om materialen en producten zo hoogwaardig mogelijk te blijven inzetten in de economie. Ze worden hersteld, hebben een hoge tweedehandswaarde, zijn upgradebaar, kunnen makkelijk uit elkaar worden gehaald en omgevormd tot nieuwe producten. De gekozen materialen zijn gerecycleerd of biogebaseerd, en zijn bij hun levenseinde recycleer- of afbreekbaar. Het project CIRCULER onderzoekt hoe deze principes toepasbaar zijn op de (her)ontwikkeling van een bedrijventerrein.

Om het concept circulair bedrijventerrein vorm te geven wordt samengewerkt met experts, vooruitstrevende kennisinstellingen- en overheden. De inbreng van (potentiële) gebruikers en gebiedsexperten is relevant: daarom worden ook buurtbewoners en bedrijven aangesproken. De concepten en ideeën die tijdens dit proces worden gevormd, zullen immers worden getoetst op de bedrijventerreinen Haasrode en haar omgeving.

Woon jij op of rondom de bedrijventerreinen te Haasrode? Is jouw bedrijf actief op het Researchpark of de Ambachtenzone Haasrode? Heb jij interesse in de circulaire economie en/of gebiedsontwikkeling? Heb jij ideeën over hoe een circulair bedrijventerrein er uit zou kunnen zien? Kom dan zeker langs op het publieksevent van onderzoeksproject CIRCULER op 27 mei tussen 16.30 uur en 21 uur bij UCLL, Geldenaaksebaan 335 Leuven, 1e verdieping.

r

Wat kan je verwachten van dit publieksevent?

  • Infomarkt met informatie over het project, de partners en circulaire economie en gebiedsontwikkeling
  • Brainstormtafel
  • Workshops over thema’s klimaat, ruimte en mobiliteit: graag inschrijven op deze pagina
r

Meer info

Meer info vind je op www.circuler.be. Indien je niet aanwezig kan zijn of al graag iets met ons meegeeft, kan je jouw ideeën, vragen, bemerkingen, … op de website achterlaten of via info@circuler.be.