Climate Cycle Leuven

Climate Cycle Leuven

Station - Martelarenplein, Leuven
donderdag   16/11  om  17u30 - 20u00
Energie
Mobiliteit
Natuur
Climate Cycle Leuven

Op 16 november vindt er een fietsbetoging plaats in Leuven om te benadrukken dat wij als stad streven naar een klimaatneutraal Leuven. Met deze actie pleiten we voor een ecologische, duurzame en sociaal rechtvaardige stad waarin mens en milieu centraal staan.


Verscheidene organisaties schuiven vier voorstellen naar voor om deze ambitie te realiseren:

  • Om in de toekomst voor 100% op hernieuwbare energie te draaien, zouden we op stedelijk of provinciaal niveau onze eigen energie moeten kunnen voorzien.
  • Leuven verliest te veel van haar warmte en dat moet voorkomen worden. Een warme stad heeft isolatie nodig. Slecht geïsoleerde gebouwen zijn één van de grootste CO²-uitstoters van Leuven. Openbare gebouwen moeten worden gerenoveerd en Leuvenaars moeten kunnen isoleren via en derde-betalerssysteem.
  • Groen vervoer voor iedereen. Fietsen en bussen moeten het mobiel hart van Leuven worden. Fietsers moeten zich veilig kunnen verplaatsen en er moeten extra fietsenparkings worden gebouwd om ons stalen ros op een veilige manier te kunnen stallen. Groene bussen moeten de Leuvenaar gratis en snel door de stad en daarbuiten kunnen vervoeren.
  • Het behoud en uitbouw van openbare parken en groene oases zoals park de Bruul. Ook Leuven moet kunnen ademen en kan haar groene longen goed gebruiken. Het bouwen van een autoparking onder de Bruul is dus geen goed idee.

Deze actie wordt ondersteund door volgende organisaties; Greenpeace Leuven, Natuurpunt Leuven, Climate Express, Hart Boven Hard, De Bruul Brult, Climaxi, Comac en PVDA.

Praktische informatie

Datum
16 november 2017

Tijd
17:30 tot 20:00

Locatie
Vertrek van aan het station te Leuven om 17:30u.

Inschrijven

Inschrijven voor dit evenement is niet nodig.