Coop Explore 'Coöperatieve woonmodellen'

Coop Explore 'Coöperatieve woonmodellen'

Museum M
Leopold Vanderkelenstraat 28, Leuven
donderdag   14/02  om  13u30 - 17u30
Gebouwen
Cooperatieve woonmodellen
p

Kijk eens over het muurtje! Neem deel aan een Coop Explore en bezoek een coöperatieve onderneming. Deze keer gaan we in gesprek met Karel Lootens van wooncoop, een wooncoöperatie die een nieuwe manier van wonen voorstelt. De coöperatie is eigenaar van de woningen die ze verhuurt aan haar vennoten. Elke bewoner van wooncoop huurt dus bij zichzelf.


Wordt wonen daardoor meer betaalbaar? Is dit een nieuwe formule tussen huren en kopen? Is dit financieel houdbaar op lange termijn? Kan dat ook in onze stad?

Zijn er nog andere pistes om wonen betaalbaar te maken? Wat is een Amsterdams klushuis? DeFlat Kleiburg is een innovatieve renovatie van een van de grootste appartementsgebouwen van Nederland, niet toevallig zijn zij de winnaar van de Mies van der Rohe Award. Architect Xander Vermeulen Windsant en Martijn Blom staan te popelen om met ons in gesprek te gaan.

Als meest prestigieuze architectuurprijs van Europa honoreert deze tweejaarlijkse Mies van der Rohe Award indrukwekkende nieuwbouwprojecten die Europa mee vorm en kleur geven.

Programma

13.30 uur onthaal met koffie en fris
14.00 uur uiteenzetting door Karel Lootens van wooncoop, met ruimte voor vragen en discussie
14.45 uur uiteenzetting door Architect Xander Vermeulen Windsant en Martijn Blom van DeFlat Kleiburg, met ruimte voor vragen en discussie
15.30 uur bezoek aan de tentoonstelling Mies van der Rohe Award
16.30 uur kans tot napraten met een glas
17.30 uur afsluiting van de namiddag met een blik naar de toekomst

Praktisch

We zijn te gast in Museum M in Leuven op donderdag 14 februari, van 13.30 tot 17.30 uur.

Deze Coop Explore is voorbehouden voor personen die actief zijn in een coöperatie of geïnteresseerd zijn in het ondernemingsmodel en inspiratie willen opdoen.

De deelnemingsprijs bedraagt 20 euro. Cera-vennoten betalen 10 euro.

Inschrijven

Schrijf je voor 8 februari 2019 in via het inschrijvingsformulier.