Critical Mass Bike Ride Leuven XL

Critical Mass Bike Ride Leuven XL

Grote Markt
Leuven
vrijdag   01/11  om  15u00 - 17u00
Mobiliteit

Make Belgium Great Again organiseert samen met de fietsersbond en Critical Mass een fietstocht in vijf provinciehoofdsteden. Met deze fietstocht eisen ze veilige en goeie fietspaden, want dat is een vereiste om meer mensen uit de auto en op de fiets te krijgen.


Belgiƫ hoort bij de drie slechtst presterende landen qua fietsdodelijkheid in Europa. In de eerste helft van dit jaar stierven al 48 fietsers in ons verkeer en raakten bijna 5000 mensen gewond. Terwijl alle andere cijfers over ongevallen in het verkeer dalen, stijgt het aantal fietsdoden en -gewonden.

Afgelopen zondag confronteerden de makers van Make Belgium Great Again vijf kopstukken uit elke politieke partij met de staat van onze fietspaden. Hun eis: meer prioriteit voor de fietser! Ondersteun jij deze eis? Kom dan mee fietsen voor een veiliger verkeer!

De fietstocht in Leuven worden georganiseerd in samenwerking met de Fietsersbond Leuven, Critical Mass Leuven en de stad Leuven.

Praktisch

Inschrijven is niet nodig, iedereen met een fietshart is welkom. Ze rijden een Critical Mass Bike Ride Leuven XL, dat wil zeggen een iets langere rit dan normaal. Vertrek om 15u, einde omstreeks 17u. Meer informatie kan je vinden op de facebookpagina.