Critical X-Mass

Critical X-Mass

Grote Markt
Leuven
vrijdag   20/12  om  18u00 - 22u00
Mobiliteit

Critical Mass wil met vrolijke fietstochten (die overigens wereldwijd worden georganiseerd) aandacht vragen voor de veiligheid van fietsers in het dagelijks verkeer. Ze roepen politici op om door middel van beleid en weginfrastructuur Koning auto van zijn troon te stoten en in de plaats fietsers en voetgangers prioriteit te geven op de weg.


In september schreven we al dat het aantal fietsers in de Leuvense binnenstad de voorbije drie jaar met 44% is toegenomen. Op een gemiddelde werkdag in 2019 was de verhouding tussen fietsers en auto’s bijna 50/50. Een mooie trend, maar dit kan nog altijd beter.

Critical Mass draagt hieraan bij door met vrolijke fietstochten (die overigens wereldwijd worden georganiseerd) aandacht vragen voor de veiligheid van fietsers in het dagelijks verkeer. Ze roepen politici op om door middel van beleid en weginfrastructuur Koning auto van zijn troon te stoten en in de plaats fietsers en voetgangers prioriteit te geven op de weg. In Leuven wordt elk trimester afgesproken voor een fietsrit in en rond de stad. Soms lang, soms kort. Het is de bedoeling om met zoveel mogelijk fietsers tegelijk samen te komen om de straat op dat moment een beetje van ons te maken. Iedereen is welkom, jong & oud (geen inschrijving of betaling nodig om deel te nemen aan deze fietstocht).

Nu is het weer tijd voor hun persoonlijke favoriet: de Critical Mass Kerst editie!

Decoreer je fiets feestelijk of haal dat rendiergewei uit de kast voor deze feestelijke editie van Critical Mass:

  • Zet een rendier in je bakfiets
  • verkleed jezelf als kerstelf
  • plant een kerstboom op je bagagerek
  • ...