Duurzaam verpakken & Logistiek binnen de circulaire economie

Duurzaam verpakken & Logistiek binnen de circulaire economie

Innovatie- en Incubatiecentrum, Leuven
dinsdag   20/02  om  13u45 - 17u30
Consumptie
Circulaire economie
p

Hoewel de inzameling en recycling van verpakkingen de afgelopen jaren sterk is toegenomen, kent de logistieke markt nog vele uitdagingen. Een circulaire economie houdt meer in dan alleen recycleren. Het start met het juiste ontwerp en de juiste bouwstoffen van de verpakking.


Wat is duurzaam verpakken en wat is de duurzaamste verpakking voor ons product? Hoe beïnvloedt verpakkingsontwerp het consumentengedrag? Hoe pakken we deze vernieuwing in al zijn betekenissen logistiek aan? Met drones, leeggoedprijzen, crowd logistics of nog iets onbekend? En gaat dit verpakkingsverhaal hand in hand met de wijze van vervoer?

Om op deze vragen een antwoord te bieden, organiseert Leuven MindGate in samenwerking met Vlaanderen circulair een themasessie op 20 februari.

Kijk hier om het programma te raadplegen.

Praktische informatie

Datum
20 februari 2018

Tijd
13:15u tot 17:30u

Locatie
Innovatie- en Incubatiecentrum
Kapeldreef 60
3001 Leuven

Inschrijven

De kostprijs van dit evenement bedraagt €75 (exclusief BTW) voor leden van Leuven MindGate en €95 (exclusief BTW) voor andere deelnemers. Inschrijven kan tot uiterlijk 13 februari 2018 via het inschrijvingsformulier of door een e-mail te sturen naar admin@leuvenmindgate.be.

Opgelet! Het deelnemersaantal wordt beperkt.