Duurzame en gezonde voeding: een ontdekkingstocht per fiets

Duurzame en gezonde voeding: een ontdekkingstocht per fiets

Station Leuven
maandag   11/05  om  09u30
t.e.m
donderdag   31/12  om 18u00
Landbouw & Voeding

Op de begeleide fietstocht ‘Duurzame en gezonde voeding’ in en rond Leuven leidt een gids van Leuven+ een groep van maximaal 20 personen met de fiets langs een aantal Leuvense initiatieven die de voedselketen duurzamer maken.

Met programma 8 rond duurzame en gezonde voeding van de Roadmap 2025 · 2035 · 2050 heeft Leuven 2030 een strategie uitgewerkt om de voedselketen in Leuven te verduurzamen. Tijdens deze begeleide fietstocht van Leuven+ maakt je groep kennis met een aantal concrete Leuvense initiatieven op het vlak van de productie, distributie en consumptie van duurzame en gezonde voeding.

Je ontdekt zelf hoe de principes van de agro-ecologie, biodynamische landbouw, korte voedselketen, zelfoogst, lokale fairtrade, Community Supported Agriculture (CSA) en verpakkingsvrij winkelen in de praktijk worden gebracht. Verschillende boeiende en verrassende initiatieven in de buurt van de ring rond Leuven heten je welkom en geven je meer uitleg over hoe ze precies te werk gaan.

Deze fietstocht van 10 km duurt drie uur (incl. bezoeken). Je kan je eigen fiets meebrengen of een fiets huren bij Fietspunt Leuven in de overdekte fietsenstalling aan de voorkant van het treinstation van Leuven.

Omwille van de drukte en de openingsuren van de winkels raadt Leuven+ aan deze fietstocht niet te boeken vóór 10u of op een zondag, maandag of dinsdag.

r

Praktisch

Alle wandelingen en fietstochten kunnen worden begeleid in het Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans en ‘Leives’.

Leuven+ voorziet voor fietstochten één gids per groep van maximaal 20 personen. Je reserveert je gids best drie weken op voorhand. Een rondleiding reserveren kan via dit formulier. Voor een rondleiding van 2 uur betaal je 8 euro per persoon met een minimum van 80 euro. Elk begonnen extra uur kost 45 euro per gids.

Voor meer informatie kan je terecht op de website van Leuven+ of je kan Leuven+ rechtstreeks contacteren via mail leuvenplus@gmail.com of op het nummer: +324 60 97 85 66.