Duurzame fietstocht

Duurzame fietstocht

Station Leuven
zaterdag   17/03  om  09u15 - 13u00
Gebouwen
Energie
Duurzame fietstocht
p

Duurzaam ruimtegebruik, energiezuinigheid en duurzame materialen zijn de inspiratie geweest voor drie gerenoveerde rijwoningen in Leuven.


Dialoog organiseert op 17 maart een fietstocht langs drie duurzame woningen. De architect/bouwheer zal ter plekke uitleg geven over de gemaakte keuzes.

De drie huizen:

  • Eén huis werd volledig gestript en volledig vernieuwd. De eigenaars zijn zeer creatief met de beschikbare ruimtes omgesprongen zodat een aanbouw niet nodig was.
  • De andere woning werd volledig gesloopt en vervangen door een houtskelet passiefwoning. Een typische kleine stadwoning waar ook ingenieus met ruimte is omgesprongen, wat resulteert in een mooie ruime en moderne stadswoning met aandacht voor levenslang wonen.
  • De derde woning is een kleine woning met een nieuwe aanbouw waarin keuken, zithoek en bureau in één ruimte op een speelse manier zijn samengebracht.

Praktische informatie

Datum
17 maart 2018

Tijd
09:15u tot ca. 13:00u

Locatie
Afspraak aan de hoofdingang van het station van Leuven (voorkant station).

De fietstocht van het station naar de gerenoveerde huizen duurt ongeveer 10 tot 15 minuten. Je komt zelf met de fiets of huurt een Blue-bike aan het station van Leuven.

Inschrijven

Inschrijven is verplicht en kan via dit formulier. Deelname aan dit evenement is gratis.