Fietstocht langs twee duurzaam gerenoveerde rijwoningen

Fietstocht langs twee duurzaam gerenoveerde rijwoningen

Ingang van het station van Landen
zaterdag   30/03  om  09u30 - 13u00
Gebouwen
Fietstocht langs twee duurzaam gerenoveerde rijwoningen
p

Zit je met vragen over energiezuinig verbouwen? Heb je geen idee hoe je hier best aan begint? Op zaterdag 30 maart organiseert Dialoog een fietstocht langs drie duurzame gerenoveerde rijwoningen. De architect en/of de bouwheer geeft ter plaatse uitleg over de gemaakte keuzes.


Op zaterdag 30 maart 2019 organiseert Dialoog een fietstocht langs twee duurzaam gerenoveerde rijwoningen in Landen.

  • De eerste woning is een uitzonderlijke lemen vakwerkhoeve uit het einde van de zestiende eeuw. Sinds 1976 is het een beschermd monument en maakt het ook deel uit van een beschermd cultuurhistorisch landschap. Maar in 2008 is de hoeve door verwaarlozing ingestort. Uiteindelijk heeft de stad Landen de hoeve gekocht en recent opnieuw opgebouwd
  • De andere woning werd volledig gesloopt en vervangen door een houtskelet passiefwoning. Het creatieve gebruik van volumes en ramen creĆ«ert een sterk ruimtegevoel op een beperkte grondoppervlakte. En de warme en natuurlijke materialen maken er een gezellige plek van om te leven. De eigenaar heeft de woning zelf gebouwd en zal je zelfs over het kleinste details van deze bouw met veel enthousiasme vertellen.

De focus van deze projecten ligt op duurzaam ruimtegebruik maar ze zijn ook energiezuinig en gebouwd met duurzame materialen en waterzuinig. De architect en/of de bouwheer geeft ter plaatse uitleg over de gemaakte keuzes.

Inschrijven kan via deze link

r

Praktisch

Afspraak om 9.30 aan de ingang van het station van Landen.

De verplaatsingen tussen de adressen doen we de fiets. Je voorziet zelf een fiets, aan het station van Landen is er geen mogelijkheid om een fiets te huren.

Maximum aantal deelnemers: 20

Kostprijs: de tour is gratis maar inschrijven is verplicht.