Future Proof 2019

Future Proof 2019

STELPLAATS
Vuurkruisenlaan, Leuven
donderdag   17/10  om  08u00
t.e.m
zondag   20/10  om 16u00
Landbouw & Voeding
Natuur
Energie
Future Proof 2019
Future Proof 2019

Future Proof is het nazomerse festival van Broederlijk Delen en Oxfam-Wereldwinkels. Je ontdekt er duurzame oplossingen voor de economische, ecologische en sociale uitdagingen van nu. Een resem inspirerende denkers en doeners komen hun visie op de toekomst delen. Geen naΓ―eve dromerijen, maar doordacht engagement en positieve alternatieven.


𝗖𝗧π—₯π—Ÿ + π—”π—Ÿπ—§ + π——π—˜π—Ÿπ—˜π—§π—˜

Van de economische tot de sociale en ecologische crisis: de wereld van vandaag vraagt om een herstart. Een reboot van leven en samenleving, waarbij wij opnieuw controle claimen en een ambitieus alternatief formuleren. Control + Alt + Delete, voor het te laat is!

  • Waarom…
  • We bevinden ons vandaag op een kantelpunt in een wereld in crisis. Toenemende economische ongelijkheid, sociale uitsluiting, politieke polarisatie,… De klimaatopwarming die onomkeerbaar dreigt te worden, is wellicht de meest beangstigende crisis. Tijd om actie te ondernemen.
  • Hoe…
  • We zijn geen toeschouwers, maar actoren die een proactieve rol kunnen spelen. Hoe pakken we dat aan, en hoe motiveren we anderen om mee te doen? Hoe zorgen we voor een groter besef van noodzaak en een breder draagvlak bij overheid en burger?
  • Wat…
  • Het ultieme streefdoel is een duurzame wereld die rechtvaardig is voor alles en iedereen. Niet de mens en zijn welvaart, maar de aarde en natuur staan centraal. Hoe beelden we ons zo’n samenleving in? En wat hebben we daar precies voor nodig?

PROGRAMMA

Het Future Proof festival gaat door van donderdag 17 oktober tot en met zondag 20 oktober. Het volledige programma voor deze dagen kan je raadplegen op deze website.

REGISTRATIE

Toegang tot het festival is gratis. Registratie is verplicht voor bepaalde activiteiten.

r

Meer informatie over dit event

Alle informatie over dit nazomers festival vind je op deze website.