Good Food begeleiding

Good Food begeleiding

Brussels Gewest
zaterdag   01/06  om  09u00
t.e.m
zondag   30/06  om 09u00
Landbouw & Voeding
Good Food begeleiding

Wil jij het aanbod in de kantines van jouw instelling verbeteren en evolueren naar meer Good Food? Weet je niet hoe je hieraan moet beginnen?


In het kader van de Good Food strategie en het Good Food Kantine-label van het Brussels Gewest biedt Leefmilieu Brussel via EVA vzw een gratis begeleiding aan die de kantines van uw instelling specifiek kunnen helpen bij het invoeren van (meer) volwaardige vegetarische menu’s, één van de prioriteiten van de strategie.

Deze begeleiding heeft tot doel de kantine te helpen bij het invoeren van lekkere, evenwichtige vegetarische menu’s en hierover positief te communiceren. Laat u begeleiden en neem contact op met de helpdesk van Leefmilieu Brussel met een korte motivatie (maximum een halve A4 pagina). Een consultant zal dan met jou contact opnemen. Reageer snel want de plaatsen zijn beperkt.

Contactgegevens: 02/775 76 22 – helpdeskkantine@leefmilieu.brussels

r

De begeleiding bestaat uit de volgende stappen

De begeleider start met een nulmeting om een beeld te krijgen van het bestaande vegetarisch aanbod. Op basis daarvan wordt een rapport met aanbevelingen gemaakt en een actieplan dat wordt verfijnd na overleg met het keukenteam.

Er is een kookworkshop op maat voorzien voor het keukenteam. Het keukenteam past zijn vegetarische menu’s aan, waarop de consultant zijn feedback geeft. Er wordt een informatiesessie gegeven rond de vegetarische keuken voor de klanten van de kantine. De begeleider geeft advies voor een intern communicatieplan rond het vegetarisch aanbod in de kantine.

De begeleider kan ook helpen bij het correct opnemen van het vegetarisch aanbod in het lastenboek.

De begeleider is er om het hele keukenteam te ondersteunen: keukenpersoneel, aankoper, leraar, directie, … Het gaat om een gepersonaliseerde begeleiding die rekening houdt met het keukenteam en de acties waarop zij willen werken.

Zin in vegetarische maaltijden om van te smullen? Laat u begeleiden en neem contact op met de helpdesk van Leefmilieu Brussel met een korte motivatie (maximum een halve A4 pagina). Een consultant zal dan met u contact opnemen. Reageer snel want de plaatsen zijn beperkt.

Contactgegevens: 02/775 76 22 – helpdeskkantine@leefmilieu.brussels