Infosessie – Mede-eigenaar worden van zonnepanelen

Infosessie – Mede-eigenaar worden van zonnepanelen

online
woensdag   25/11  om  20u00 - 21u30
Energie

In 2020 werden er door twee lokale energiecoöperaties zonnepanelen gelegd op een groot aantal publieke gebouwen in de stad. Wil je ook mede-eigenaar worden van de zonnepanelen op M museum of de bib Tweebronnen? Sluit je dan aan bij deze online infosessie op 25 november om 20 uur. Tijdens de online infosessie kom je meer te weten over het 10 dakenproject, wat de voordelen zijn en over hoe je mee kan investeren.


Wat houdt het 10 dakenproject in?
1. De stad Leuven, het AGSL (Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling), Museum M en Zorg Leuven stellen 10 publieke gebouwen ter beschikking voor de zonnepanelen. Onder andere op M museum en de bib Tweebronnen liggen nu al panelen.
2. De burgercoöperaties Ecopower en ECoOB zorgen voor de prefinanciering, installatie en uitbating van de panelen.
3. Jij kan coöperant worden en mee participeren in de zonnepanelen door een aandeel te kopen van Ecopower of ECoOB. De zonne-installaties zijn dus 100% eigendom van burgers: iedereen die wil, kan mee investeren.

Voor wie?
Iedereen kan aandelen t.w.v. €250 kopen. Je aandeel blijft bovendien hetzelfde waard.

Waarom coöperant worden?

  • Je krijgt een dividend van maximaal 6% als de winst het toelaat.
  • Je draagt bij aan een klimaatneutrale toekomst. Met 1 aandeel wordt jaarlijks ongeveer 350 kWh Belgische groene stroom geproduceerd, goed voor een CO2-besparing van 130 kg.
  • Hoe deelnemen aan de infosessie?

  • Inschrijven is niet nodig, je klikt gewoon om iets voor 20 uur op deze link.
  • We gebruiken Teams. Je hoeft geen programma's te installeren of een account aan te maken. De online versie van Teams werkt enkel in de webbrowsers Chrome of Edge.