Infosessie ‘Rijden op waterstof’

Infosessie ‘Rijden op waterstof’

Toyota Motor Europe (Training Centre)
Hoge Wei 33C, Zaventem
maandag   18/02  om  12u00 - 16u00
Mobiliteit
Infosessie 'Rijden op waterstof'

Heb je al eens gedacht aan waterstof als optie voor je vloot? De vraag naar emissievrij transport is actueler dan ooit: de eerste steden richten lage emissiezones in en tegen 2050 wil Europa volledig klimaatneutraal zijn. Naast batterij-elektrische voertuigen is er ook steeds meer interesse voor waterstofvoertuigen. Waterstof heeft als voordelen dat je het snel kunt tanken en dat je er lange afstanden mee kunt rijden. Dit is niet alleen relevant voor personenvervoer maar vooral voor allerlei soorten zwaar vervoer.


Meer weten? Samen met Stad Leuven, Air Liquide en Toyota België organiseert WaterstofNet op maandag 18 februari 2019 van 12.00 uur tot 16.00 uur een gratis infosessie voor ondernemers en andere geïnteresseerden bij het waterstoftankstation van Air Liquide in Zaventem.

Tijdens deze bijeenkomst maak je kennis met de mogelijkheden van rijden op waterstof. WaterstofNet geeft haar visie op een zero-emissie toekomst en praat je tevens bij over hun praktische ervaringen met rijden op waterstof. Toyota, Symbio en E-trucks stellen hun voertuigen voor, respectievelijk personenwagens, bestelwagens en vuilniswagens en laten zien dat waterstof geen toekomstmuziek is, maar realiteit. Je bezoekt het tankstation, kan zien hoe makkelijk het is om een voertuig met waterstof te tanken en natuurlijk kan je ook zelf ervaren hoe het is om in een waterstofauto te rijden!

Programma

12.00 uur Broodjeslunch en mogelijkheid tot proefrit met een waterstofwagen
13.00 uur Leuven: Smart Mobility Living Lab
13.15 uur Ontwikkelingen en perspectieven voor waterstof-mobiliteit (WaterstofNet)
13.45 uur Huidige status en toekomstblik van brandstofcelvoertuigen bij Toyota (Vincent Mattelaer, Toyota Motor Europe)
14.00 uur Renault Kangoo op waterstof (Eric Hubert, Symbio)
14.15 uur Vuilniswagens op waterstof (Ben Cornelis, E-Trucks Europe)
14.30 uur Rondleiding Waterstoftankstation (Air Liquide)
15.00 uur Vragenronde - proefritten - netwerking
16.00 uur Einde programma

Locatie

Samenkomst in Training Centre, Toyota Motor Europe, Hoge Wei 33C, 1930 Zaventem (gelegen naast het waterstoftankstation van Air Liquide aan de Leuvense Steenweg).

Inschrijven

Schrijf je hier in voor de gratis infosessie.