Kinderraad 'energie en klimaat'

Kinderraad 'energie en klimaat'

Leuven
woensdag   13/03  om  08u30
t.e.m
woensdag   22/05  om 15u30
Energie
Kinderraad 'energie en klimaat'

Samen met GoodPlanet Belgium denken de vertegenwoordigers van de Kinderraad 'energie en klimaat' na over thema's zoals energiebronnen, de opwarming van de aarde, duurzame voeding en het STOP-principe.


Vertegenwoordigers van de Kinderraad werken rond energie- en klimaatthema's en formuleren aanbevelingen om van Leuven een klimaatneutrale stad te maken. Zo geven ze aan waar zij de accenten willen leggen voor het Leuvense beleid over energie en klimaat. De Kinderraad vindt plaats op 13 februari, 13 maart en 24 april 2019.

Die aanbevelingen nemen de klassen mee naar de Kindergemeenteraad. In aanwezigheid van de schepen voor leefmilieu en een medewerker van Leuven 2030 presenteren ze op 22 mei 2019 hun suggesties om van Leuven een klimaatvriendelijke of zelfs klimaatneutrale stad te maken.

Sluit met je school een klimaatcharter af met de stad Leuven.
In ruil voor acties rond milieu, klimaat en duurzame ontwikkeling krijg je materiƫle en financiƫle steun van de stad. Je kiest zelf om in te schrijven voor een of meerdere thema's.
Klimaatscholen kunnen gratis deelnemen aan activiteiten rond duurzaamheid en klimaat zoals de Duurzaamheidsquiz, het Filmfestival over klimaat en de Kinderraad energie & klimaat.

Inschrijven

Helaas zijn de inschrijvingen voor deze activiteit afgesloten.
Wil je toch nog Klimaatschool worden? Neem dan deel vanaf volgend schooljaar!

WORD KLIMAATSCHOOL

Info

Dienst duurzaam beleid - Leuvense Klimaatscholen
Professor Van Overstraetenplein 1
3000 Leuven
Tel.: 016 27 24 07
E-mail: klimaatscholen@leuven.be