La Pile Expo

La Pile Expo

PIANOFABRIEK
Fortstraat 35, 1060 Sint-Gillis
donderdag   04/07  om  17u00
t.e.m
dinsdag   17/09  om 20u00
Energie
La Pile Expo
La Pile Expo

La Pile brengt mensen bij elkaar en exploreert de elektriciteitswijk van de toekomst. De expo zet 14 pioniers in de kijker die hun buurt, gebouw of stad klaarstomen voor de toekomst. We kunnen je al met trots verklappen dat Leuven 2030 een van de gepresenteerde initiatieven is!


Wat als we plots geen elektriciteit meer van het net kunnen halen? Zouden we dan ons geautomatiseerde luxeleven zoals we het sinds de fifties bij elkaar fantaseerden voor goed mogen opbergen? Zou alles dan terug zware handenarbeid worden, en licht, verwarming en verplaatsing tot een kil minimum beperkt? Waarschijnlijk niet. Heel wat burgers, bedrijven en onderzoekers experimenteren nu al met alternatieve manieren van stroom opwekken, opslaan en verdelen. Op de schaal van een gebouw, een buurt of de hele stad maken deze initiatieven een andere toekomst klaar voor gebruik. Met de tentoonstelling belichten ze een selectie van 14 projecten & initiatieven die het enthousiasme van 19de-eeuwse elektriciteitspioniers terugbrengen. Met trots kunnen we zeggen dat Leuven 2030 een van de gepresenteerde pioniers is.

Kan elektriciteit worden geproduceerd uit afvalwater? Kunnen we ons een alternatief voorstellen voor lithiumbatterijen en andere vervuilende metalen? Kunnen we een systeem bedenken waarbij een wijk een batterij deelt en wat als windturbines mogelijk zijn in de stad? Kom het ontdekken in de tentoonstelling!

Op donderdag 4/07 vindt de vernissage van de expo plaats:

  • 17:00 : opening
  • 19:30 : aankomst van de fanfare en het publiek van Sint-Gillis discovers Saint-Gilles
  • speech + drink
r

Meer informatie

De tentoonstelling loopt van 4/07 t.e.m. 17/09.

  • Openingsuren vernissage 4/07: 17u-21u
  • Openingsuren zomer: 5/07 t.e.m. 17/09: 8u-20u