Masterclass Energie

Masterclass Energie

JVC Orangerie Horst
Horstebaan 14
2900 Schoten
vrijdag   07/02  om  18u00
t.e.m
zondag   09/02  om 14u00
Energie

Krijg jij energie van ideeën uit te wisselen met andere mensen? Worden jouw batterijen opgeladen op een inspirerend weekend? Wil jij graag nadenken over een (letterlijk) warme samenleving? JA? Lees dan zeker verder.


De rol van energie staat centraal in de overgang naar een duurzame samenleving. De klimaatcrisis brengt tal van uitdagingen mee voor de energiesector. De broeikasgasuitstoot van onze energieconsumptie moet omlaag terwijl de vraag naar energie groot blijft. Hoe pakken we deze uitdaging best aan?

Met de MASTERCLASS ENERGIE buigen jullie je samen over het vraagstuk hoe iedereen in België op een duurzame wijze van moderne, betrouwbare en betaalbare energie kan worden voorzien. Hierbij wordt de complexiteit van het vraagstuk niet uit de weg gegaan en wordt er steeds gezocht naar nuance bij de verschillende aspecten en facetten van mogelijke oplossingen aan vraag- en aanbodzijde.

De MASTERCLASS ENERGIE van Act4change wordt een ontmoetingsplek voor jongeren (18 t/m 35 jaar) die meer willen weten over de rol van energie in de samenleving, hierover kritisch willen nadenken en geprikkeld willen worden om over te gaan tot actie. Dit door ideeën uit te wisselen met elkaar en experts. Er is geen voorkennis vereist.

Praktisch

Praktische details en registratie zijn te vinden via deze link.