Pizza'n Climbing - een vegan sportdieet: tabou?!

Pizza'n Climbing - een vegan sportdieet: tabou?!

Open Gym Leuven
Brandenstraat, onder de E314-brug
3012 Wilsele
zaterdag   17/08  om  17u00 - 22u00
Landbouw & Voeding
Pizza'n Climbing - een vegan sportdieet: tabou?!
Pizza'n Climbing - een vegan sportdieet: tabou?!

Open Gym zomert. Matthias poot zijn mobiele pizzaoven neer, om na, tijdens of voor het klimmen pizza’s in te bakken. En als voer ter bezinning, nodigen we elke avond een spreker uit rond een thema dat volgens ons bijdraagt tot een gezonde, samenhorige en duurzame levensstijl.


Thema nr. 5: Een vegan sportdieet - Tabou!?

Veganisme kent een steeds grotere achterban. Een deel daarvan zit bij Open Gym. Met een duurzame en ethische insteek, leek het ons daarom een goed idee om hierover in discussie te treden. Want is het eigenlijk wel gezond om te sporten met een vegan sportdieet?

Helena Bergans en Ellie Mineur weten ons er met hun achtergrond meer over te vertellen. En met als kers op de taart, komt Lander Hendrickx zijn ervaringen delen. Lander is topzwemmer en heeft de ambitie om mee te doen aan de eerstvolgende Olympische spelen. Als vegan. Hij dook diep in de boeken en probeerde veel uit, en als je het ons vraagt, weet hij goed waar hij mee bezig is. Hij geeft menig persoon graag advies, en vertelt ons daarom met plezier over zijn ervaringen!

-- Programma --

  • 17 - 22u: vrij klimmen
  • 18 - 21u: (vegan) pizza time (zoals alle andere avonden - wat had je gedacht!). Note: first come, first served. 6 euro per pizza: breng cash mee! Opbrengsten gaan integraal naar de opbouw Open Gym.
  • 20 - 21u: spreker

Voor iedereen wat wils. Tot dan!