Prikkel 2020

Prikkel 2020

Werkhuizenstraat 3
1080 Sint-Jans-Molenbeek
vrijdag   21/02  om  18u00
t.e.m
zondag   23/02  om 16u00
Consumptie
Landbouw & Voeding
Natuur

Vervoeg dit weekend de rangen van Oxfam en Broederlijk delen en doe mee met de beweging voor verandering. Een weekend vol ontmoetingen met andere jongelui die op hete kolen staan om te leren, handelen, … kortom : een radicaal andere aanpak willen.


Op dit hersenkrakende weekend komen 100 jonge mensen samen om de koppen bij elkaar te steken over hoe ze daadwerkelijk het verschil kunnen maken. Wat schuilt er achter het woord ‘radicaal’? Op welke verschillende manieren kan je je engageren? En hoe kunnen we als groep onze collectieve intelligentie implementeren?

Koop, consumeer, gooi weg, gehoorzaam. Koop, consumeer, gooi weg, gehoorzaam. Kan het huidige systeem standhouden? Of zijn we toe aan een radicale ommezwaai? En zo ja, hoe? Terwijl de politieke en economische wereld de klimaatcrisis (blijven) bespreken, en burgers zich mobiliseren en van zich laten horen op straat, wordt er bitter weinig actie ondernomen om een nakende ramp te voorkomen. Eentje die nochtans door de wetenschappelijke gemeenschap wordt aangekondigd.

Praktisch

    Voor wie?
  • 100 jongeren tussen 16 en 30 jaar oud, die zich willen engageren voor échte verandering. Opgelet: als je minderjarig bent heb je toestemming van je ouders nodig.
    Prijs? Drie verschillende prijzen:
  • 30 euro: de normale prijs, inclusief eten, slapen en verzekering.
  • 20 euro: het verminderd tarief, om te voorkomen dat iemand niet kan deelnemen aan het weekend door financiële redenen.
  • 40 euro: de solidaire prijs om anderen de kans te geven om aan verminderd tarief deel te nemen.

Inschrijven kan je doen via deze pagina. In de kostprijs zijn alle workshops, maaltijden, overnachting en verzekeringen inbegrepen. Je inschrijving is pas compleet na de overschrijving.