Slimme stedelijke logistiek: Congres

Slimme stedelijke logistiek: Congres

Provinciehuis, Leuven
donderdag   01/02  om  13u00 - 17u00
Mobiliteit
Consumptie
Slimme stedelijke logistiek
p

De vraag naar logistieke dienstverlening in steden en gemeenten neemt alsmaar toe. Hoe kunnen steden en gemeenten aan deze vraag tegemoetkomen en tegelijk een aangename en leefbare omgeving creëren voor hun inwoners?


Verschillende vrachtbewegingen (zoals het beleveren van winkels, het aanleveren van bouwmaterialen, het ophalen van afval enzovoort) zijn essentiële activiteiten in een stad. Tegelijkertijd hebben deze activiteiten een impact op lokale emissies, files en verkeersveiligheid.

Verschillende bedrijven (Voka, Agoria, Comeos Vlaanderen, Fevia Vlaanderen, Vlaamse Confederatie Bouw, Werkgeversfederatie voor de internationale handel, het vervoer en de logistiek) en stad Leuven gaan samen op zoek naar een manier om deze twee trends te combineren. Het gebruik van real-time data zoals track en trace, type lading en voertuig, bezettingsgraad laadruimte enzovoort, kan bijvoorbeeld een middel zijn om het logistiek proces in een stadskern vlotter te laten verlopen. Ook marktgedreven bundelingsconcepten kunnen bijdragen tot het verhogen van de leefbaarheid zonder de logistieke efficiëntie te schaden. Hier moet veel meer op worden ingezet. Steden worden straks allemaal een “smart city”. Laat ons deze digitalisering en technologische innovaties aangrijpen om leefbaarheid en economische efficiëntie met elkaar te verzoenen.

Kijk hier voor meer informatie over het programma van de dag.

Praktische informatie

Datum
1 februari 2018

Tijd
13:00 tot 17:00

Locatie
Provinciehuis
Provincieplein 1
3010 Leuven

Inschrijven

Deelname aan dit evenement is gratis. Inschrijven kan voor 24 januari via deze link.