TML TALKS #7 2021: Jaar van het spoor?

TML TALKS #7 2021: Jaar van het spoor?

Online
woensdag   24/02  om  11u30 - 12u30
Mobiliteit

Om het doel van een klimaatneutrale toekomst waar te maken, is het nodig dat we onze vervoerswijzen onder de loep nemen. Daarin kan de trein de ster van de show zijn. Daar zoomt TML in hun volgende webinar specifiek op in.


De Europese Commissie heeft 2021 gedoopt tot Jaar van het Spoor. Er komen evenementen en campagnes die het bewustzijn moeten verhogen over de helende impact van meer trein en minder vliegtuig op het klimaat. Good practices zullen uit­gewisseld worden, en ‘innovatieve projecten’ bestudeerd. In deze TML Talk nemen we het spoor onder de loep.

Freke Caset, postdoctoraal onderzoeker aan de UGent, en collega Christophe Heyndrickx, onderzoeker bij TMLeuven, gaan dieper in op de kansen voor personen- en goederenvervoer, de innovatieagenda én het potentieel van de stationsomgeving.

Meer informatie over dit webinar vind je op de website van TML.

Over TML

Transport & Mobility Leuven NV (TML) voert beleidsondersteunend onderzoek uit. Het is hun missie de samenleving vooruit te helpen door wetenschappelijk onderbouwde analyses aan te bieden. Daarbij steunen ze sterk op kwantitatief onderzoek: rekenmodellen, statistische analyses, simulaties, en prognoses.

De werkdomeinen van TML zijn verkeer, personen- en goederenvervoer en de daarmee samenhangende economische impact en milieuproblemen. Die integratie tussen mobiliteit, economie en milieu maakt hen uniek in Europa.