United for Climate – Human Chain

United for Climate – Human Chain

Vertrek Brussel Noord om 13u
zondag   08/12  om  13u00 - 17u00
Natuur

Op zondag 8/12 bundelen we de krachten in Brussel. Samen met Climate Express en Klimaatcoalitie Coalition Climat vormen we een feestelijke en vastberaden mensenketting op de Brusselse Kleine Ring. Wij staan er allemaal samen voor het klimaat, nu onze beleidsmakers nog!


Het afgelopen jaar was werkelijk historisch! Sinds Claim the Climate in december 2018 kwamen honderdduizenden Belgen de straat op voor het klimaat! Jongeren, grootouders, werknemers, leraren, studenten, wetenschappers, dokters, ... Nog nooit lieten zoveel mensen hun stem horen om keer op keer hetzelfde te eisen: dringend meer ambitie voor het klimaat en een eerlijke transitie voor iedereen.

Die eis is verre van vervuld. Mooie woorden van politici leiden nog steeds niet tot de nodige actie. De lat moet omhoog - het gaat over de toekomst van iedereen! We houden daarom de druk hoog en komen opnieuw uit ons kot. Deze actie zal plaatsvinden tijdens de 25ste editie van de internationale klimaattop (COP). Daar wordt van landen verwacht dat zij hun klimaatinspanningen verhogen om de opwarming van onze planeet een halt toe te roepen.

Ongelijkheid loopt als een rode draad door het klimaatverhaal. Overal ter wereld raakt het klimaatprobleem de minst bedeelden het meest, terwijl ze er het minst verantwoordelijk voor zijn. Het huidige systeem schuift bovendien de kost vooral op hen af, terwijl de zeer rijken en grote vervuilers ongemoeid blijven. Dit moet anders!