Workshop Sashiko / Visible Mending

Workshop Sashiko / Visible Mending

MAAKbar
Tiensestraat 226, Leuven
zaterdag   16/11  om  10u00 - 12u30
Consumptie

Sashiko is een Japanse traditionele stijl van borduren om stof te versterken met stikselpatronen. In deze workshop gebruiken we deze techniek om een jeans (of ander kledingstuk) te herstellen, verstevigen of om een totebag te personaliseren.


Sashiko is een Japanse traditionele stijl van borduren om stof te versterken met stikselpatronen. Alhoewel deze techniek heel decoratief is, kent hij zijn oorsprong in een veel praktischer verhaal. Origineel gebruikten de Japanners deze techniek om stof te versterken, om slijtage te maskeren of om bij het watteren van stof de verschillende lagen goed aan elkaar te naaien.

In deze workshop gebruiken we deze techniek om een jeans (of ander kledingstuk) te herstellen, verstevigen of om een totebag te personaliseren. Heeft u thuis geen katoenen kledingstuk of totebag, dan krijg je van ons een stukje jeans om op te oefenen.

Prijs en hoe inschrijven?

De kostprijs van deze workshop is 45 euro (materiaal inbegrepen).

Om je in te schrijven: gelieve een mailtje te sturen naar info@debbieliciousatelier.be met SASHIKO WORKSHOP 16/11 in het onderwerp, waarin je laat weten dat je interesse hebt in de workshop sashiko in MAAKbar. Opgelet! Je inschrijving wordt pas geregistreerd van zodra je betaald hebt, tot dan blijft je plaats beschikbaar voor anderen. Je kan betalen via overschrijving van 45 € op het rekeningnummer BE 03 3630 3242 1884 met vermelding van ‘Workshop 16/11 + je naam’. Terugbetalingen zijn helaas niet mogelijk. Ben je ziek of verhinderd, dan mag je gerust iemand in je plaats laten komen. Gelieve ons in dat geval wel even de gegevens van deze persoon door te mailen.