INSPIRATIESESSIE - Hoe vergroen ik mijn wijk?

Thursday
1
June
2023
-
19u00 - 21u00
kantine van de Maakleerplek, Stapelhuisstraat 13/15, 3000 Leuven

Leuven 2030 zet alles op alles voor een klimaatneutrale, veerkrachtige stad. Groen zorgt voor verkoeling tijdens een hete zomerdag en biedt nuttige insecten een thuis. Door te ontharden sijpelt bovendien meer water de grond in, wat de waterstand ten goede komt. Daarom brengen we inwoners die zich willen inzetten om hun wijk klimaatvriendelijk te maken in contact met elkaar, en met organisaties die hen daarbij kunnen helpen. Voor minder verharding, en meer bomen, planten en biodiversiteit.

Hoe krijg je je buren mee op de kar? Wat is een egelwegel? Hoe kan stad Leuven jouw idee ondersteunen? Welke premies en subsidies zijn er?

Tijdens deze inspiratie- en netwerksessie laten we Leuvenaars aan het woord over hun traject naar een groene wijk. We starten met vzw Samenwerking Ontharding Redingenhof en Leuvenaars die zelf aan de slag zijn gegaan. Daarna krijg je een overzicht van wat er allemaal mogelijk is - op kleine en op grotere schaal - en hoe stad Leuven en het initiatief van 'Kom op voor je wijk!' je daarin ondersteunen. KlimaatContact reikt je enkele concrete handvaten aan rond hoe je het gesprek opstart met je buren, en welke bezorgdheden vaak opduiken. Tijdens de vragenronde met verschillende gesprekstafels kan je de sprekers tot slot honderduit vragen stellen. Zij helpen je op weg om er zelf aan te beginnen!

We mikken met dit event op enthousiaste inwoners van (groot) Leuven die concrete stappen willen zetten om hun wijk of straat te vergroenen of ontharden. Na deze boeiende avond weet je wat er allemaal kan en heb je de juiste contacten gelegd om uit de startblokken te schieten.

Programma:

19u00 - Leuven 2030 heet je welkom

19u10 - Dream big... (vzw Samenwerking Ontharding Redingenhof)

19u20 - ... maar klein beginnen kan ook! (Ellen Vandenbroucke)

19u30 - Hier dringt het door! - aanbod van de stad: tuinrangers, advies & premies (Baptist Vlaeminck, stad Leuven)

19u40 - Kom op voor je wijk (Walter Op de Beeck, stad Leuven)

19u50 - Hoe neem je je buren mee in je verhaal? (KlimaatContact)

20u00 - Vragen maar! - Gesprekstafels

Schrijf je gratis in voor de infosessie 'Hoe vergroen ik mijn wijk?'

Dit event wordt georganiseerd door Leuven 2030, in samenwerking met onder andere vzw Samenwerking Ontharding Redingenhof en stad Leuven, met medewerking van Life Pact.