Doe mee met School 2030

Doe mee met School 2030

Gebouwen

Van Leuven een klimaatneutrale stad maken, dat kunnen we enkel allemaal samen. En dus nemen duurzame scholen een belangrijke plaats in. Om Leuvense scholen te inspireren én op maat te begeleiden naar een duurzamere versie van zichzelf is er nu het platform School 2030 .


Wil je als gemotiveerde leerkracht, geïnspireerde leerling of gedreven directie mee belangrijke stappen zetten richting een klimaatneutraal Leuven? Dan sta je er niet alleen voor! Op School 2030 vind je alle praktische info om op jouw school projecten op te zetten, te financieren en uit te rollen.

Via een handige menukaart vinden kleuter-, lagere en secundaire scholen concrete stappenplannen om te werken rond energie, voeding, vergroening, afval, mobiliteit, circulaire economie en edu-actie. Jij kiest wat er op dit moment het best bij je school past. Bovendien biedt School 2030 ook persoonlijke coaching op maat, toegang tot advies van experten en hulp bij het vinden van financiering.

Dus: ben je op zoek naar de maatregelen die je kan nemen om je school energie-efficiënter te maken? Werkt je klimaat- of leerlingenraad aan een checklist om in kaart te brengen wat er al gebeurt op school en welke stappen er nu best gezet worden? Of heb je nood aan info over de toelages rond groenere speelplaatsen of duurzame schoolmaaltijden? Eén adres: School 2030. Alle info op één plek, handig toch?

School 2030 is een initiatief van Stad Leuven, Leuven 2030 en een heleboel andere partners.