Doneer een stuk grond aan bio-boeren

Doneer een stuk grond aan bio-boeren

Landbouw & Voeding

De Landgenoten zorgt voor financiële middelen om landbouwgronden aan te kopen, onder andere door aandelen te verkopen en giften te ontvangen. De landbouwgrond die ze hiermee koopt, verhuurt ze vervolgens aan bio-boeren.


Jij kan, door een aandeel te kopen, mede-eigenaar worden van een stuk grond; een stuk grond dat vele generaties lang zal worden beheerd als biologische landbouwgrond. De bio-boer kan daar werken aan een gezonde bodem en aan de relatie met de buurt en zijn klanten. De bio-boeren kunnen zo groeien om lokale, lekkere en duurzaam gekweekte groenten en fruit aan te bieden, vaak volgens het principe van de korte keten.

Steun de bio-boeren door aandeelhouder van De Landgenoten te worden of door een gift te doen. Zo draag je bij aan duurzame landbouw en lokale voeding!

r

Hoe werkt het?

  • Steun de bio-boeren en koop een aandeel van De Landgenoten via de website.
  • Steun de bio-boeren met een gift naar keuze. Giften vanaf 40 euro zijn zelfs fiscaal aftrekbaar dankzij het fonds PiANTRO. Overschrijven kan op het rekeningnummer IBAN BE10 0000 0000 0404 (BIC BPOBEB1) van de Koning Boudewijnstichting. Vermeld als gestructureerde mededeling 182/0460/00185.
r

De voordelen

  • Bio-boeren durven de sprong te wagen en dragen zorg voor duurzame landbouw, ook in de toekomst.
  • De bio-boeren werken heel bewust aan ‘natuurlijke’ vruchtbare bodems. Een vruchtbare bodem biedt vele ecologische voordelen: méér koolstof in de grond betekent minder koolstof in de lucht, minder overstromingen, minder erosie, méér biodiversiteit, ... Bovendien maakt het de boer minder afhankelijk van externe inputs als meststoffen, water en beschermingsmiddelen.
  • De oogst staat garant voor gezonde, verse voeding. En wordt vaak rechtstreeks verkocht aan de consument tegen een eerlijke prijs. Denk aan voedselpakketten, zelfoogstboerderijen, … Bovendien creëren die initiatieven sociaal contact tussen de boeren en de afnemers.