Duurzame catering in Leuven

Duurzame catering in Leuven

Landbouw & Voeding

Content

Als verpakkingsvrije winkel kiest Content in de eerste plaats voor catering zonder afval. Dankzij de maaltijden in buffetvorm of in bokalen waaruit je rechtstreeks kan eten of drinken, worden verpakkingen voor eenmalig gebruik volledig vermeden. Waar mogelijk wordt gekozen voor lokale en seizoensgebonden producten, die een lagere voetafdruk in productie hebben. Met de lokale leveranciers kunnen makkelijker verpakkingsafsprakengemaakt worden, zodat ook het duurzame verhaal achter de schermen helemaal klopt.

Voor contact en meer info kan je hier terecht.

r

Wat?

Tijdens de coronaperiode tijdelijk geen catering op maat, maar wel de Contente lunchbox. De Contente lunchbox verrast je met een volwaardige lunch. In de lunchbox vind je steeds een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert, volgens het weekaanbod. De lunch wordt per persoon verpakt, volledig Coronaproof dus!

r

Voor wie?

De Contente lunchbox is er voor iedereen: particulieren, verenigingen en bedrijven.

r

Hoeveel?

Contents grootste catering tot nu toe was voor een schoolfeest voor 300 personen. Ook recepties tot 200 man kunnen ze aan.

r

Vegetarisch of vegan?

De lunches zijn standaard vegetarisch. Vegan pakketten zijn ook mogelijk, vraag hiernaar bij je bestelling.

r

Waar?

De lunchbox is elke dag beschikbaar in de winkel in de Tiensestraat en in de automaat buiten aan Hal 5.

r

Hoe?

Je kan je lunchboxen de dag zelf gaan ophalen, maar als je zeker wil zijn van je exemplaar, reserveer dan enkele dagen vooraf via dit formulier.

r

Prijs?

De prijs voor een lunchbox bedraagt 15 euro per persoon (zonder sapje) of 17,5 euro per persoon (met een sapje). Per pakket betaal je ook 2,5 euro statiegeld. Als het materiaal onbeschadigd, afgewassen en binnen de afgesproken termijn terug bij Content belandt, wordt de betaalde waarborg afgetrokken van de eindfactuur. Doet Content de afwas? Dan houden ze de waarborg af als servicekost.

r

Extra's, workshops?

Content organiseert regelmatig brunches op zondag in Hal 5, voor 29 euro per persoon (all in).

Ike uwa

Ike uwa heeft als doel te laten zien dat plantaardig eten helemaal niet saai hoeft te zijn, maar juist verrassend, gezond en voedzaam uit de hoek kan komen. De catering focust op duurzaamheid, want er worden geen wegwerpverpakkingen gebruikt. Ike uwa werkt samen met een lokale boer, het Aardappelhof in Boutersem, waardoor het grootste deel van de ingrediënten lokaal zijn. De andere ingrediënten komen steeds uit biowinkels of andere lokale initiatieven zoals de Foodhub in Leuven.

Voor contact en meer info kan je hier terecht.

r

Wat?

Ike uwa biedt zowel recepties, ontbijt, brunch, lunch, dinner, dessert, als snacks aan.

r

Voor wie?

Zowel particulieren, als bedrijven.

r

Vegetarisch of vegan?

Ike uwa werkt volledig vegan.

r

Waar?

De thuisbasis van Ike Uwa ligt momenteel in Boutersem, maar de cateringopdrachten worden over verschillende regio's gedaan, van Leuven tot Gent.

r

Hoe?

De catering wordt meestal afgehaald, maar voor grote bestellingen wordt de catering ter plaatse gebracht. Bestek en borden worden niet meegegeven, behalve uitzonderlijk bij een kleine brunch.

r

Prijs?

De prijs is afhankelijk van de vraag van de klant. De meeste ingrediënten zijn lokaal en biologisch. De focus ligt op natuurlijke suikers en geraffineerde suikers worden zo veel mogelijk vermeden. Daardoor ligt de prijsklasse iets hoger.

r

Extra's, workshops?

Ike uwa biedt ook plantaardige kookworkshops aan met zeer uiteenlopende thema's. Deze kunnen gevolgd worden op de Facebookpagina bij events of op de website. Daarnaast is het ook mogelijk kookworkshops thuis of als bedrijfsactiviteit of teambuilding te organiseren.

Het Kaboutervrouwtje

Niels en Ineke van Het Kaboutervrouwtje houden van lekker eten met een hart voor dieren. Daarom vinden ze het belangrijk om vegan lekkernijen te maken. De producten van Het Kaboutervrouwtje komen van biologische boeren uit de streek en zijn seizoensgebonden. Het Kaboutervrouwtje werkt ook graag samen met andere vegan ondernemers uit de buurt. Ondernemen doen ze met respect voor mens, dier en natuur. Daarnaast doneren Ineke en Niels maandelijks aan goede doelen zoals Bite Back en Animal Rights.

Voor contact en meer info kan je hier terecht.

r

Wat?

Lunch, diner, brunch, dessert of ontbijt: alles is mogelijk. Het Kaboutervrouwtje biedt een zeer flexibel en uitgebreid assortiment aan voor ieder moment van de dag. Gaande van stoofvlees-friet, panini's, quiches, lasagna of gewoon een heel buffet met alles erop en eraan. Contacteer Het Kaboutervrouwtje gerust zodat Niels en Ineke je op je wenken kunnen bedienen.

r

Voor wie?

Het Kaboutervrouwtje catert zowel voor particulieren, als voor bedrijven. Ze cateren bijvoorbeeld voor familiefeesten, barbecues, housewarmings, walking dinners, recepties, teamlunches, trouwfeesten, verjaardagsfeesten, teambuildings, festivals, lentefeesten of communiefeesten.

r

Hoeveel?

Kleine feestjes en individuele bestellingen zijn mogelijk, maar ook grote feesten van ongeveer 150 man. Alles is bespreekbaar en Het Kaboutervrouwtje gaat graag een uitdaging aan.

r

Vegetarisch of vegan?

Het Kaboutervrouwtje werkt volledig vegan.

r

Waar?

Het Kaboutervrouwtje kokkerelt in Holsbeek en catert over heel Vlaanderen.

r

Hoe?

Eten afhalen is mogelijk, maar meestal komen Niels en Ineke ter plaatse om de volledige catering te doen. Bestek en borden kunnen ook altijd meegebracht worden.

r

Prijs?

Het Kaboutervrouwtje probeert een solidaire catering te zijn en hanteert geen vaste prijsmarges. De prijszetting gebeurt in overeenstemming met de klant.

't Kraaienest

't Kraaienest werkt volledig plantaardig. Dat doen ze omwille van het ethische aspect, gevolgd door gezond leven en het klimaat. Stephan van 't Kraaienest is al 33 jaar actief in de creatieve keuken. Hij zag de kwaliteit van vlees, vis en zuivel dalen en dat bewoog hem ertoe volledig vegan te gaan. 't Kraaienest probeert in de mate van het mogelijke lokaal, seizoensgebonden en verpakkingsvrij te werken. Ze hebben een eigen seitan op de markt. Sinds 2020 wordt deze gemaakt door Het Kaboutervrouwtje met het originele recept. Omwille van de houdbaarheid is de seitan wel verpakt. Tijdens de lockdowns ontwikkelde Stephan ook vijf verschillende vegan worsten, grotendeels gebaseerd op erwteneiwit en een klein beetje tarwe-eiwit.

Voor contact en meer info kan je hier terecht.

r

Wat?

't Kraaienest biedt zowel lunch, als diner, brunch en street food aan, naargelang de vraag. Om praktische redenen is de catering bijna volledig in buffetvorm.

r

Voor wie?

't Kraaienest catert zowel voor particulieren, als voor bedrijven.

r

Hoeveel?

Van 30 tot 100 personen. Voor meer personen is een vereenvoudigde buffetversie bespreekbaar.

r

Vegetarisch of vegan?

't Kraaienest catert volledig vegan.

r

Waar?

De thuisbasis van 't Kraaienest is gelegen in Kortrijk-Dutsel, op tien minuten rijden van Leuven.

r

Hoe?

't Kraaienest komt ter plaatse cateren. Drank is niet inbegrepen. Bestek en borden worden verhuurd en doorgerekend aan de klant.

r

Prijs?

De prijs is afhankelijk van het concept dat gevraagd wordt: hapjes, buffet of street food. Hapjes zijn verkrijgbaar vanaf 3,50 euro per stuk. Buffet vanaf 30 euro per persoon. De prijs van street food varieert per gerecht.

Life Bar

Het team van Life Bar wil laten zien dat je door lekker te eten kan bijdragen aan een mooiere planeet en jezelf lichamelijk en mentaal kan verrijken. Eten in lijn met je normen en waarden, respect voor alle andere levende wezens.

Voor contact en meer info kan je hier terecht.

r

Wat?

Ontbijt, brunch, lunch, dessert. Avondeten is mogelijk als het rond 16u opgehaald wordt. Daarna sluit de keuken, maar alles kan besproken worden.

r

Voor wie?

Meestal bedrijven, maar ook particulieren.

r

Hoeveel?

De keuken is niet erg groot, maar er is veel mogelijk als de klant flexibel is en alles goed georganiseerd wordt.

r

Vegetarisch of vegan?

Volledig vegan. Ook veel glutenvrije versies beschikbaar. Life Bar werkt niet met geraffineerde suikers en positioneert zich als gezond plantaardig.

r

Waar?

Centraal in Leuven.

r

Hoe?

Eten afhalen kan in je eigen take-awaymateriaal, of het kan meegegeven worden in kartonnen bakjes. Take-awaybestek kan voorzien worden. Bestek en borden zijn niet inbegrepen in de prijs. Bij afhalen betaal je meteen. Het eten kan ook gebracht worden door de fietskoerier. Dan wordt het eten op voorhand vereffend en de fietskoerier bij levering betaald.

r

Prijs?

Van 7 tot 15 euro per persoon voor een maaltijd, rond de 5 euro voor een dessert. De menukaart staat online.

Naduah

Naduah Duurzame catering

Naduah catert 100% vegan omdat de natuur hiervoor minder moet lijden. Daarnaast houdt Naduah rekening met een verpakkingsvrije of -arme aanpak. Ze levert aan de verpakkingsvrije winkel, gebruikt herbruikbare dozen of laat klanten zelf een doos meenemen. Voor verse producten zoals fruit kiest Naduah steeds voor de lokale fruitboer. Al het eten van Naduah is ambachtelijk bereid. Voor contact en meer info kan je hier terecht.

r

Wat?

Naduah maakt ontbijtjes (koffiekoeken, broodjes, beleg, smoothies en chocolademelk), gebak (feestelijke en klassieke taarten, muffins, cakes, wafels en pannenkoeken), ijs (schepijs, ijs per liter en frisco's), desserts (vijgenmousse, chocolademousse, rijstpap...) en hartige hapjes en maaltijden (vol-au-veggie, lasagne, burgers...). Alles is 100% home made.

r

Voor wie?

Naduah catert zowel voor particulieren, als voor bedrijven. Particulieren kunnen alle bestellingen afhalen in het winkeltje in Boutersem. Aan bedrijven (winkels van streekproducten, restaurants, vegan zaken, koffiehuisjes...) levert Naduah wekelijks of maandelijks.

r

Hoeveel?

Tot 300 personen en meer, in overleg met Naduah.

r

Vegetarisch of vegan?

Naduah werkt 100% vegan.

r

Waar?

De thuisbasis van Naduah is op de Leuvensesteenweg 78 in Boutersem gevestigd.

r

Hoe?

Particulieren kunnen alles in Boutersem komen afhalen. Verder zijn er nog Naduah-afhaalpunten in Leuven (Biotoop, vrijdag en zaterdag), Aarschot (De Vliertuin, vrijdag en zaterdag) en Mechelen (Kabas, woensdag tot en met zaterdag). Daarnaast heeft Naduah een foodtruck waarmee ze op evenementen, bedrijfscatering en privé-feestjes kan staan. Dan neemt ze zelf servies mee, alles volledig biologisch afbreekbaar en ecologisch.

r

Prijs?

Gemiddelde prijscategorie.

Nirvana Kitchen Leuven

De uitbaters komen uit India, waar ze altijd vegetarisch of vegan aten, en willen de traditioneel Indische vegetarische gerechten naar België brengen. Nirvana Kitchen Leuven werkt met papieren of biologisch afbreekbare verpakkingen en probeert zo veel mogelijk zero waste te werken. Vanuit de Indische cultuur is voedselverspilling not done: zero waste betekent respect voor de boeren. Nirvana Kitchen Leuven startte voor de take-awaygerechten hun campagne #bringyourowncontainer op. Alle overschotten worden weggegeven via de Too Good To Go-app.

Voor contact en meer informatie kan je hier terecht.

r

Wat?

Nirvana Kitchen Leuven is een Indische traiteur met elke week een nieuwe Indische thali op het menu. De thali bestaat uit drie gerechten en rijst, brood, papadums en een yoghurtdip. Ook een Indische brunch is beschikbaar.

r

Voor wie?

Zowel particulieren, als bedrijven.

r

Vegetarisch of vegan?

Voornamelijk traditionele vegetarische of vegan gerechten, met mogelijks een optie halal vlees op verzoek.

r

Waar?

De thuisbasis van Nirvana Kitchen Leuven is gevestigd in HAL 5.

r

Hoe?

Eten op locatie in Hal 5, afhalen of een volledige catering van het buffet. Speciale korting voor volledige buffetcatering in Hal 5. Bestek en borden worden voorzien.

r

Prijs?

Vanaf 14,50 euro per persoon (excl. 12% BTW). De prijzen zijn aangepast volgens het menu.

r

Extra's, workshops?

Nirvana Kitchen Leuven organiseert kookworkshops voor kleine groepen en events en teambuildings voor bedrijven.

Noordoever

Noordoever

De keuken van Noordoever staat voor verse, biologische en lokale ingrediënten.

Voor contact en meer informatie kan je hier terecht.

r

Wat?

Noordoever biedt lunch, diner, dranken en desserts aan.

r

Voor wie?

Zowel particulieren, als bedrijven.

r

Hoeveel?

Van 1 persoon tot +/- 150 personen.

r

Vegetarisch of vegan?

Alle gerechten bij Noordoever zijn vegan.

r

Waar?

Vaartkom 17A in Leuven.

r

Hoe?

Alle catering is af te halen bij Noordoever op maandag van 12u tot 16u, en op dinsdag tot en met zaterdag van 12u tot 20u. Binnen Groot-Leuven kan met de fietskoerier geleverd worden van maandag tot en met vrijdag van 12u tot 18u.

r

Prijs?

Noordoever bepaalt de prijzen per gewicht. Per 100 gram betaal je 3,20 euro. De desserts hebben vaste prijzen tussen 3 en 6,5 euro.

r

Extra's, workshops?

Bij Noordoever kan je workshops volgen. Die vind je op hun Facebookpagina onder events.

PlantEd

PlantEd

PlantEd werkt met seizoensgebonden groenten en fruit en heeft aandacht voor voedselkilometers. Heb je zelf een gerecht waar je graag een plantaardige variant van wilt? Hun aanbod is heel breed en aanpasbaar aan jouw wensen. Creativiteit, liefde en intuïtie zijn de basisingrediënten voor een geslaagde maaltijd. Als jonge vzw die veganisme promoot, is PlantEd ervan overtuigd dat een veganistische levensstijl gezond kan zijn en tegelijk zorg draagt voor de planeet, de mensen en de dieren. Voor meer informatie kan je hier terecht. Contact via plantedvzw@gmail.com of +32 498 65 78 51.

r

Wat?

PlantEd vzw voorziet catering voor al jouw evenementen, groot en klein. Brunch, lunch, diner en dessert: het kan allemaal. Ook een eetstandje op jouw festival behoort tot de mogelijkheden.

r

Wie?

Zowel particulieren, verenigingen, als bedrijven kunnen bij PlantEd terecht.

r

Hoeveel?

Catering voor evenementen, feesten en recepties tot 100 personen zijn mogelijk.

r

Vegetarisch of vegan?

PlantEd kookt volledig vegan.

r

Waar?

De thuisbasis van PlantEd ligt in Oud-Heverlee. Ze verplaatsen zich in de ruime regio rond Leuven.

r

Hoe?

Bestellingen kunnen afgehaald worden in Oud-Heverlee. Levering op locatie is eveneens mogelijk. Voor groepen vanaf 20 tot 100 personen of evenementen komt PlantEd ter plaatse koken met bediening. Bestek, borden en glazen kunnen voorzien worden.

r

Prijs?

De prijs is afhankelijk van de vraag van de klant en varieert, afhankelijk van de gebruikte ingrediënten, de afstand en het aantal personen waarvoor gekookt wordt. Voor grotere groepen maakt PlantEd een volledig menu met hapjes, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert vanaf 20 à 30 euro per persoon.

r

Extra's, workshops?

PlantEd biedt kookworkshops aan voor alle leeftijden. Hoe kan je dierlijke producten vervangen in broodbeleg en desserten, waarvoor kan je peulvruchten gebruiken en is plantaardige voeding duurzamer? Al deze vragen kunnen in een workshop aan bod komen. Ze informeren je graag over een gebalanceerd plantaardig dieet en leren je de praktische skills om zelf lekker en gezond te koken.

Wups

Wups

In het ambachtelijk productieproces staan verse, lokale & biologische ingrediënten centraal. Wups hanteert een langetermijnvisie waarbij ze zorg willen dragen voor mens, milieu & natuur. De gerechten zijn volledig zelf opgebouwd met verse, zuivere en biologische ingrediënten, waardoor de gerechten bereid zijn zonder bewaarmiddelen en kunstmatige toevoegingen. Ook personen met voedselallergieën en voedselintoleranties kunnen hierdoor gezellig mee aan tafel schuiven. Veel van de gerechten zijn dan ook glutenvrij, melkvrij of zelfs vegan. Ook andere aanpassingen kunnen met plezier gedaan worden.

Door de samenwerkingen met lokale boeren en producenten, zoals bioboederij ‘De Wikke’, slaagt Wups erin de herkomst van hun verse ingrediënten te kennen, een band op te bouwen met de leveranciers, de lokale economie te ondersteun (al dan niet met een sociale invalshoek) en hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Aansluitend hierop beperkt Wups hun afvalberg door bij leveringen met biologisch afbreekbare verpakkingen te werken of borden en bestek te gebruiken dat aangekocht werd in de kringwinkel.

Voor contact en meer informatie kan je hier terecht.

r

Wat?

Alles is mogelijk: ontbijt, brunch, lunch, diner of dessert. Wups biedt vaste formules, maar werkt ook sterk op maat van de klant.

r

Voor wie?

Wups catert zowel voor particulieren, als voor bedrijven.

r

Hoeveel?

Van 10 tot 600 personen.

r

Vegetarisch of vegan?

Wups catert zowel vegetarische als veganistische gerechten. Op aanvraag kunnen ook vleesgerechten besteld worden. Ze besteden bijzondere aandacht aan allergieën en voedselintoleranties. Omdat ze met zuivere ingrediënten en plantaardige oliën werken, zijn veel van de gerechten gluten- en melkvrij.

r

Waar?

De thuisbasis van Wups is gevestigd in Bierbeek.

r

Hoe?

Wups komt het eten leveren en verzorgt indien gewenst ook de bediening. Borden en bestek kunnen meegeleverd worden. Er wordt gewerkt met borden en bestek die aangekocht werden bij de Kringwinkel, maar biologisch afbreekbare borden en bestek zijn ook een optie.

r

Prijs?

Van 10 euro tot 50 euro per persoon.

r

Extra's, workshops?

Een workshop op maat uitwerken is mogelijk.