Eet vaker plantaardig

Eet vaker plantaardig

Landbouw & Voeding

Meer plantaardig eten kan heerlijk smaakvol, gemakkelijk en gezond zijn. Bovendien wordt de keuze voor meer plantaardig steeds gemakkelijker. Initiatieven die je helpen je stukje vlees, vis of kaas te vervangen door lekkere en bevredigende alternatieven schieten als paddenstoelen uit de grond. Doe jij ook mee aan de VeggieChallenge?


Programma 8 van de Roadmap 2025 · 2035 · 2050 naar een klimaatneutrale toekomst benadrukt het belang van duurzame en gezonde voeding. Meer plantaardige en minder dierlijke voeding eten past perfect in dat plaatje. Om dat doel te bereiken organiseert EVA vzw in maart opnieuw de geweldig populaire VeggieChallenge. Dit jaar schreven al meer dan 20.000 Belgen zich in.

De stad roept Leuvenaars op om in maart deze uitdaging aan te gaan en een maand lang minder vlees en meer plantaardig te eten. Een online coach begeleidt de deelnemers die zich inschrijven dertig dagen lang. Stad Leuven hoopt hiermee zoveel mogelijk Leuvenaars te overtuigen om een maand lang de voordelen van plantaardig eten te ontdekken. Bovendien ontvangt de stad of gemeente met procentueel het hoogste aantal deelnemende inwoners de VeggieChallege 2021 Award. Help jij ons mee naar de overwinning?

r

Hoe werkt het?

  • Schrijf je gratis in voor de VeggieChallenge.
  • Je kiest zelf hoe ver je gaat: starten met enkele vleesvrije dagen tot helemaal vegan.
  • Als je dat wil, kan je ervaringen delen met andere deelnemers in de Facebookgroep van het initiatief. Daarnaast kan je je inschrijven voor online workshops met meer inspiratie en tips.
r

De voordelen

  • Je ontdekt lekkere en gemakkelijke plantaardige alternatieven.
  • Je brengt meer variatie in je voedingspatroon.
  • Dankzij de begeleiding door een online coach loop je niet verloren. Je ontvangt een maand lang persoonlijke tips, weekmenu’s, kindvriendelijke recepten en boodschappenlijstjes. Bovendien ontvang je korting op veggie producten.
  • Omdat je minder dierlijke producten eet, zorg je onder andere voor een lagere uitstoot van schadelijke broeikasgassen. Ook de andere negatieve gevolgen voor het klimaat en het milieu worden gereduceerd. Bovendien spaar je dierenlevens.