Hergebruik je koffiebeker

Hergebruik je koffiebeker

Consumptie

Quppa bouwt een actief netwerk op van koffiebars die onderling hun herbruikbare bekers delen. Door simpelweg jouw sharing-beker te (her)gebruiken spaar je punten voor leuke beloningen en werk je mee aan een duurzaam verhaal.


Het is geen geheim dat mensen graag koffie drinken. En deze koffie wordt dikwijls genomen in een wegwerpkoffiebeker. In Leuven worden er per week 15 000 wegwerpkoffiebekers gebruikt. Vaak worden deze bekers niet gerecycleerd omdat ze een dun laagje plastic bevatten om ze waterdicht te maken. Quppa biedt daarom de oplossing met het nieuw concept van herbruikbare sharing-bekers.

Wat is Quppa?

Quppa heeft een actief netwerk opgebouwd van koffiebars die onderling hun herbruikbare bekers delen. Je koopt één keer zo’n herbruikbare beker, hier betaal je drie euro voor, en krijgt toegang tot alle herbruikbare bekers in de deelnemende koffiebars. Net zoals voordien kan je jouw meeneemkoffie onderweg opdrinken. De beker drop je na gebruik niet in de vuilbak maar bij een droppunt. Deze zijn voorzien op verschillende locaties. Daar wordt de beker voor jou gewassen en volgende keer heb je weer toegang tot een koffiebeker in een deelnemende koffiebar.

Door het scannen van een QR-code op je smartphone weet het online systeem of de koffiebeker bij jou of de koffiebar is. Dit online systeem maakt het eveneens mogelijk om punten te sparen. Die gespaarde punten kan je achteraf verzilveren voor een beloning in de koffiebar.

Quppa hoe het werkt
r

Hoe werkt Quppa?

Stap 1: Download de Quppa app in de Play store of de App store.
Stap 2: Ga naar je favoriete koffiebar en betaal eenmalig drie euro voor je deelname
Stap 3: Bestel je on-the-go koffie in een deelnemende koffiebar en scan je QR-code
Stap 4: Breng je lege beker naar een dropspot en spaar punten
Stap 5: Herhaal stap 3 en 4

Je gespaarde punten kan je inruilen voor beloningen in de deelnemende koffiebars.

r

Meer info en deelnemende koffiebars

Alle info over Quppa en het netwerk van herbruikbare koffiebekers vind je hier terug.