Hergebruik je koffiebeker

Hergebruik je koffiebeker

Consumptie

Soms wil je een koffie on the go. Maar wat dan met die wegwerpbeker? Daarvoor bedacht Quppa een oplossing. Het bouwt een actief netwerk op van koffiebars die onderling hun herbruikbare bekers delen. Met behulp van een webapplicatie kan je in elke Quppa-bar een herbruikbare beker uitlenen die je vervolgens simpelweg weer binnenbrengt in een van de deelnemende bars.


We drinken met z'n allen graag koffie, ook on the go. Vaak wordt die koffie dan genomen in een wegwerpkoffiebeker. In Leuven worden er zo naar schatting 4 miljoen wegwerpkoffiebekers per jaar gebruikt. Omdat ze een dun laagje plastic bevatten om ze waterdicht te maken, worden deze bekers vaak niet gerecycleerd (slechts 0,2% gaat naar recyclage). Om daar wat aan te doen bedacht Quppa een slimme oplossing met een concept van herbruikbare bekers.

Wat is Quppa?

Quppa heeft een actief netwerk opgebouwd van koffiebars die onderling hun herbruikbare bekers delen. Je maakt een account aan op hun applicatie en je kan meteen een Quppa beker uitlenen in één van de deelnemende bars wanneer je je koffie bestelt. Die drink je zoals anders onderweg lekker op. De gebruikte beker laat je vervolgens niet achter in de vuilbak maar bij één van de deelnemende koffiebars. Dat hoeft niet dezelfde bar te zijn als die waar je je koffie bestelde. Daar wordt de beker klaargemaakt voor de volgende gebruiker. Gemakkelijk, toch? Zo is er eigenlijk geen reden meer om nog wegwerpbekers te gebruiken en kan je bovendien je herbruikbare beker nooit meer vergeten.

r

Hoe werkt Quppa?

Stap 1: Ga naar quppa.be/applicatie en registreer
Stap 2: Ga naar je favoriete koffiebar en scan de QR-code in de bar
Stap 3: Bestel je on-the-go koffie
Stap 4: Breng je lege beker terug in één van de bars
Stap 5: Herhaal stap 2 tot 4 zoveel als je wil

r

Meer info en deelnemende koffiebars

Alle info over Quppa en het netwerk van herbruikbare koffiebekers vind je hier terug.