Isoleer je woning

Isoleer je woning

Gebouwen
Energie

In 2020 moeten alle daken verplicht een minimum aan dakisolatie hebben. Maar ook andere soorten isolatie zijn geen overbodige luxe. Door jouw woning te isoleren kan je flink besparen én het comfort van je woning aanzienlijk verhogen.


Het energieverbruik van een gemiddeld huishouden gaat voor 50 tot 75% naar verwarming. Met goede gebouwschilisolatie bespaar je heel wat op je energiekosten. Doordat je minder warmte verliest via de muren, het dak en de vloer, verhoog je ook het comfort van je woning. Bovendien zorgt isolatie ervoor dat je minder energie verbruikt, waardoor je bijdraagt aan het beperken van de CO₂-uitstoot op Leuvens grondgebied. Dit kunnen stuk voor stuk redenen zijn om je eens verder in isolatie te verdiepen!

Bij het isoleren van je woning heb je verschillende opties. Hoe beter je huis geïsoleerd is, hoe sneller je zal merken dat je energiefactuur daalt en het comfort in huis verhoogt. Indien jij je woning gaat isoleren, kan je bijvoorbeeld beginnen met dakisolatie (30% van je energieverlies gaat door het dak). Daarna kan je aan de slag met vloerisolatie, buitenmuurisolatie, spouwmuurisolatie of binnenmuurisolatie. De Energiecoach van stad Leuven geeft jou graag gratis en onafhankelijk advies over welk type isolatie het beste werkt voor jouw woning en vertelt je meer over mogelijke subsidies.

r

Hoe werkt het?

  • Klik hier om een persoonlijke afspraak bij het Energieloket van stad Leuven te maken. Kies een dag en een tijdstip voor jouw afspraak.
  • Je kan ook een afspraak maken door te bellen naar 016 27 24 06 of door een mail te sturen naar energiecoach@leuven.be.
r

De voordelen

  • Je bespaart op de energiekosten voor de hele levensduur van de woning;
  • Je krijgt een hoger comfortniveau in de woning. Isolatie voorkomt koudestralende oppervlakten en tocht- of vochtproblemen en zorgt het hele jaar door voor een meer gelijkmatige binnentemperatuur;
  • Door zowel de vloeren, het dak als de muren correct te isoleren zal je een gunstig EPB-verslag toegekend krijgen. Ben je later van plan om de woning te verkopen dan zal er ook een gunstig EPC-attest opgemaakt worden wat zorgt voor heel wat vertrouwen bij potentiële kopers;
  • Je zal minder energie verbruiken voor de verwarming en helpt zo mee met het beperken van de CO₂-uitstoot op Leuvens grondgebied.