Koop voedseloverschotjes via Too Good To Go

Koop voedseloverschotjes via Too Good To Go

Landbouw & Voeding

In België gooien we elk jaar meer dan 3.5 miljoen ton eten in de vuilnisbak. Met de applicatie ‘Too Good To Go’ kan iedereen zijn steentje bijdragen in de strijd tegen voedselverspilling. Een restaurant zet zijn overschotjes tegen een lagere prijs te koop en jij kan die gaan afhalen. Jij geniet van overheerlijk eten terwijl je de lokale handelaar steunt. De handelaar vermindert actief zijn verspilling en krijgt nieuwe klanten over de vloer. Win-Win-Win!


Hoe werkt Too Good To Go?

Download de app in de Apple store of de Play store en meld je aan. Nadat je je locatie ingeeft, zie je welke restaurants en winkels overschotten aanbieden tegen lagere prijzen. Kies waar je zin in hebt en haal je verrassingspakket op. Hoezo verrassingspakket? Het eten dat je redt bij Too Good To Go bestaat uit alle heerlijke en nog perfect eetbare producten die winkels en restaurants weggooien na sluitingstijd. Ze werken samen met bakkerijen, restaurants, hotels en supermarkten die elke dag verse producten in de toonbank leggen of die minder verkocht hebben dan eerst gedacht. Hierdoor weet je nooit exact wat je meekrijgt tot je effectief op de locatie bent. Een verrassing, elke keer opnieuw!

Ook als bedrijf kan je lid worden van Too Good To Go en op die manier je overschotten op het einde van de dag verkopen. Hier vind je alle info en kan je jouw zaak registreren.

(ver)koop overschotjes via Too Good To Go
(ver)koop overschotjes via Too Good To Go

Minder CO₂ verspilling

Too Good To Go België zag het levenslicht op 1 maart 2018 en ondertussen hebben ze een community van 697.023 Food Waste Warriors. Zij kunnen terecht bij 2.595 partners verspreid over het hele land die met hen actief voedselverspilling tegengaan. Samen met zijn ze erin geslaagd om 935.488 maaltijden te redden. Dat is meer dan 200 000 kg CO₂ die niet voor niets is geproduceerd. Het equivalent van een jaar lang non-stop met de auto rijden of een Boeing 747 die naar New York vliegt.

r

Meer informatie

Op de website van Too Good To Go vind je alles terug over hun werking en de app.