Krijg advies over bedrijfsfietsen

Krijg advies over bedrijfsfietsen

Mobiliteit

B2Bike begeleidt je bedrijf van A tot Z bij het realiseren van het ideale fietsplan. Fietsen is goed voor de gezondheid van je medewerkers (zowel fysiek als mentaal) én heeft bovendien een positief effect op de productiviteit.


B2Bike maakt een analyse van je bedrijf en bekijkt wat de mogelijkheden zijn om bedrijfsfietsen aan te schaffen of te leasen. B2Bike helpt je bedrijf of organisatie niet alleen met de theorie (analyse, fiscaliteit, organisatie), maar ook zeker met de praktijk, zoals de levering van de fietsen en het beheer van de vloot bedrijfsfietsen.

Daarnaast bundelt B2Bike desgewenst ook onderhoud, verzekering, pechhulp, fietsstallingen etc. tot één handig pakket. De overheid helpt daarbij nog extra met fiscale voordelen, zowel voor de werkgever als voor de werknemer.

r

Hoe werkt het?

 • Je neemt contact op met B2Bike.
 • Wil je een mobiliteitsplan of een subsidiedossier indienen? B2Bike geeft antwoord op je vraag.
 • B2Bike maakt een analyse van je bedrijf. Bij B2Bike kan je onder andere terecht voor een afstandsanalyse woon-werk en een bevraging van je personeel over het huidige mobiliteitsgedrag.
 • Met enkele efficiënte analysetools geven ze je snel zicht op de afstanden (via fietsbare route) en het verplaatsingsgedrag van je werknemers. Dit helpt om in een vroeg stadium al het budget in te schatten, en zowel de nulsituatie als jouw doelstellingen te kwantificeren.
 • B2Bike helpt je zowel bij de theorie (analyse, fiscaliteit, organisatie…) als bij de praktijk (levering, beheer en dienst na verkoop).
 • Voor de selectie van de fietsen kan je terecht in de 7 eigen fietsenwinkels, aangevuld met een netwerk van collega fietsenwinkels verspreid over België.
r

De voordelen

 • Bedrijfsfietsen (en alles wat erbij hoort) zijn 120% fiscaal aftrekbaar. Ze mogen gecumuleerd worden met fietsvergoeding en met een firmawagen. Voor het personeelslid is de bedrijfsfiets geen belastbaar voordeel. Op het woon-werkverkeer dat met de bedrijfsfiets wordt afgelegd zijn bovendien geen sociale bijdragen verschuldigd.
 • Fietsen verhoogt de productiviteit van medewerkers. Wie met de fiets naar het werk komt, is ook vaker op tijd. In het populair wetenschappelijk programma ‘Ook getest op mensen’ werd bovendien bewezen dat het concentratievermogen toeneemt na een beetje sporten.
 • Regelmatige fietsers zijn gezonder en zijn minder vaak afwezig, zo bleek uit een onderzoek van TNO.
 • Je bedrijf krijgt een groener en vriendelijker imago.
 • Een degelijk fietsplan kan een competitief voordeel zijn bij het aantrekken en behouden van talent. Voor geen enkel ander extra voordeel voor de werknemers is de verhouding brutokost/nettovoordeel zo gunstig als voor de bedrijfsfiets en voorlopig kan jouw bedrijf zich met een bedrijfsfietsenplan nog écht onderscheiden.