Plaats zonnepanelen op je dak

Plaats zonnepanelen op je dak

Energie
Gebouwen
Zonnepanelen op een woning in Leuven
p

In België behoren de prijzen voor elektriciteit tot de hoogste van Europa. Met zonnepanelen neem je het heft in eigen handen en voorzie je in jouw eigen energiebehoefte. Je kan hierdoor veel besparen. Zonnepanelen kunnen er zelfs voor zorgen dat je nooit meer een energiefactuur hoeft te betalen!


De laatste jaren hebben zonnepanelen veel ontwikkelingen doorgemaakt. Ze zijn effectiever en goedkoper geworden; ze kosten nu gemiddeld 65% minder dan in 2010. Dit betekent dat je jouw investering in ongeveer 6-8 jaar terugverdient. Zonnepanelen hebben bovendien een levensduur van meer dan 25 jaar. Je winst kan na 25 jaar zelfs oplopen tot 15.000 euro.

Door het plaatsen van zonnepanelen op je dak zorg je voor je eigen energie, ben je niet meer afhankelijk van stijgende energieprijzen en kan je dus flink besparen. Doordat de zon een gratis, onuitputbare energiebron is, draag je bovendien bij aan een milieuvriendelijke, brandstofvrije toekomst.

Wil jij graag meer informatie of advies over zonnepanelen? Klop dan eens aan bij de Energiecoach van stad Leuven. De Energiecoach vertelt je graag hoe zonnepanelen werken en voorziet je van belangrijke informatie.

r

Hoe werkt het?

  • Klik hier om een persoonlijke afspraak bij het Energieloket van stad Leuven te maken. Kies een dag en een tijdstip voor jouw afspraak.
  • Je kan ook een afspraak maken door te bellen naar 016 27 24 06 of door een mail te sturen naar energiecoach@leuven.be.
r

De voordelen

  • Zonnepanelen brengen geld op. De winst kan na 25 jaar zelfs oplopen tot 15.000 euro.
  • Je wekt je eigen energie op en bent dus voor een groot deel (of zelfs volledig) onafhankelijk van de energie van het net.
  • Zonne-energie is hernieuwbare energie. Dat betekent dat er voor het opwekken van de energie alleen onuitputbare energiebronnen worden gebruikt (en geen fossiele brandstoffen zoals kolen, kernenergie of aardgas).
Zonnepanelen / PV-panelen