Verklein je ecologische voetafdruk

Verklein je ecologische voetafdruk

Consumptie
Mobiliteit
Energie

Wil jij bezig zijn met duurzaamheid, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan komt de app ‘For Good’ goed van pas. Ruim 75% van onze ecologische voetafdruk wordt bepaald door drie zaken: hoe we bewegen, wonen en eten. De applicatie koppelt deze aan elkaar en brengt op een snelle, heldere manier jouw persoonlijke ecologische voetafdruk in kaart. Dankzij tips op maat leer je vervolgens hoe je gezonder, duurzamer en goedkoper kan leven!


Een persoonlijk profiel geeft je inzicht in de impact van je voeding, je woon-, en mobiliteitsgedrag op het milieu. Om dit op originele wijze te visualiseren, brengt de app in kaart hoeveel planeten er nodig zouden zijn, mocht iedereen leven zoals jij. Als gebruiker krijg je handige en eenvoudige tips op maat die je helpen een meer duurzame levensstijl op te bouwen en jouw ecologische voetafdruk te verkleinen.

For Good laat zien dat het heel eenvoudig en leuk kan zijn om bewuster te gaan bewegen, te verbruiken en te consumeren. De app helpt je om gezonder, duurzamer en goedkoper te kunnen leven, zonder hiermee jouw vrijheid te beperken. Een aanrader!

r

Hoe werkt het?

  • Je download de app via de Appstore of via GooglePlay.
  • Om je profiel aan te maken, vul je eerst een aantal gegevens in.
  • Nu kan je starten met For Good. De impact van je levensstijl wordt in kaart gebracht. Voor mobiliteit geldt dat jouw transport wordt gemeten aan de hand van de verplaatsing van je smartphone. Dankzij gps weet For Good of jij je per auto, per fiets, met het openbaar vervoer of met het vliegtuig verplaatst. Voor de impact van je voeding heb je enkel je kasticket van de supermarkt nodig. Als je het ticket inscant, weet je direct hoe duurzaam je winkelkar is. Je verbruik in huis wordt bepaald door de meterstanden.
  • Op basis van deze gegevens berekent For Good je individuele ecologische voetafdruk en geeft de app je handige tips op maat om die te verkleinen.
r

De voordelen

  • Je krijgt toegang tot een bron van informatie, waarmee je gezonder, duurzamer en goedkoper kan gaan leven.
  • Met deze app kan je zelf het verschil maken. De ecologische voetafdruk van de Belg is de op 4 na grootste ter wereld en For Good helpt ons om daar (op een leuke manier) iets aan te doen.