Ons team

Ons team

Maak kennis met het team dat dagelijks haar schouders onder Leuven 2030 zet! Het team wordt bovendien regelmatig uitgebreid met enthousiaste vrijwilligers en stagiairs.

Katrien Rycken (coördinator)
Katrien zorgt voor de vertaling van de operationele doelstellingen naar de dagelijkse werking van het projectteam. Zij stuurt het projectteam aan en zorgt voor een link met de verschillende bestuursorganen. Daarnaast bouwt Katrien bruggen tussen partners en screent zij mogelijke kansen.

Katrien werkt in dienst van het Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling Leuven (AGSL).

Michèle Jacobs (participatiemedewerker)
Michèle bewaakt de betrokkenheid van de verschillende actoren. Ze creëert een context, een vruchtbare bodem en formats om deze betrokkenheid te vergroten. Daarnaast ondersteunt Michèle de coördinator.

Michèle werkt in dienst van het Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling Leuven (AGSL).

Karlien Marcelis (communicatiemedewerker)
Karlien is verantwoordelijk voor de communicatie van Leuven 2030. Zij schrijft de content voor de verschillende communicatiemiddelen en beheert de website en de social media kanalen. Daarnaast is ze verantwoordelijk voor de organisatie van de evenementen van Leuven 2030 of diens aanwezigheid op evenementen van derden. Karlien stuurt externe leveranciers aan die communicatiediensten leveren aan Leuven 2030 en onderhoudt de relaties met de pers.

Karlien werkt in dienst van Leuven 2030.

Sien Aerts (communicatiemedewerker)
Sien is verantwoordelijk voor de storytelling van Leuven 2030. Zij schrijft de verhalen en interviews met duurzame doeners, denkers en dromers. Daarnaast ondersteunt zij het team tijdens evenementen van Leuven 2030.

Sien werkt in dienst van Leuven 2030.

Hanne Wouters (projectmedewerker)
Hanne geeft inhoudelijke ondersteuning aan verschillende projecten van de vzw. Als klimaatwetenschapper probeert zij de brug te slaan tussen de wetenschap en het maatschappelijk veld waarin Leuven 2030 beweegt. Hanne werkt momenteel aan de opzet van een monitoringtool om de evolutie naar een klimaatneutraal Leuven meer in detail op te kunnen volgen.

Hanne werkt in dienst van Leuven 2030.

Gert Henckens (administratief medewerker)
Gert is verantwoordelijk voor de boekhouding en de administratie. Daarnaast zorgt ze voor logistieke ondersteuning en werkt ze mee aan de organisatie van de evenementen van Leuven 2030.

Gert werkt in dienst van Leuven 2030.

Jan Aerts (projectingenieur Europees subsidiedossier L.E.U.V.E.N.)
Jan coördineert het project L.E.U.V.E.N. (Lower Energy Use Via an Extraordinary Network), een van de grootste projecten van de vzw. Binnen L.E.U.V.E.N. werken meer dan twintig Leuvense partners samen om de energie-efficiëntie van hun gebouwen te verhogen. Leuven 2030 bracht dit netwerk bij elkaar en haalde een Europese subsidie van meer dan 1,5 miljoen euro binnen, waarmee het plan van de achttien partners wordt ondersteund. Jan zorgt voor het goede verloop van dit project, voorziet technische ondersteuning aan de partners en rapporteert aan Europa.

Jan werkt in dienst van KU Leuven.

Chris Croonenborghs (projectmanager Europees subsidiedossier L.E.U.V.E.N.)
Chris staat in voor het dagelijks beheer van het Europees subsidieproject L.E.U.V.E.N. Het gaat om een netwerk waarin meer dan twintig Leuvense partners samenwerken om de energie-efficiëntie van hun gebouwen te verhogen. Voor meer info zie: bouwenaan2030.org. Chris organiseert overlegvergaderingen, beheert de financiën, volgt de aanbestedingen en investeringen op en rapporteert hierover. Ze zorgt er ook voor dat er op een transparante manier gewerkt wordt samen met Europa, de verschillende Leuvense partners en Leuven 2030.

Chris werkt in dienst van Leuven 2030.

Ellen Vandenbroucke (Offline Community Manager)
Ellen zorgt voor de nodige ondersteuning en uitwerking van programma 12 van onze Roadmap. Dat programma heeft als doel iedereen in de samenleving te betrekken in de klimaattransitie. Ellen bewaakt dat de klimaattransitie die Leuven 2030 wil realiseren, gebeurt op een sociaal rechtvaardige en participatieve manier. Daarnaast coördineert ze de vrijwilligerswerking en zorgt ze voor de werving en activatie van nieuwe leden.

Ellen werkt in dienst van Leuven 2030.