Camping Zero Emissie

Camping Zero Emissie

Camping Zero Emissie

Tijdens Camping Zero Emissie wordt de speelplaats van een aantal scholen voor één nacht omgetoverd tot een camping, waarbij onderwerpen zoals het klimaat en duurzaamheid centraal staan.

Het doel van Camping Zero Emissie is om de Leuvense leerlingen meer bewust te maken van de klimaatuitdaging en hen te leren dat iedereen zijn of haar steentje kan bijdragen aan een gezond, leefbaar en klimaatneutraal Leuven.

Betrokken partners

Stad Leuven, Leuven 2030 en verschillende scholen, leerkrachten, ouders en leerlingen in Leuven.

Meedoen?

Wil je graag meer informatie of meedoen aan Camping Zero Emissie? Stuur dan een mail naar info@leuven2030.be met vermelding van 'Camping Zero Emissie'. Wij zorgen ervoor dat jouw mail bij de juiste persoon terechtkomt.

r

Meer over ‘Camping Zero Emissie’

Camping Zero Emissie werd voor het eerst in 2013 georganiseerd. Deze eerste klimaatcamping van Leuven 2030 werd ingericht op de Vismarkt. De klimaatcamping stond symbool voor een andere invulling van de publieke ruimte; parkeerplaatsen werden omgetoverd tot een aangename verblijfsruimte. Gedurende de jaren groeide Camping Zero Emissie uit tot een bekend concept in Leuven, dat zowel in buurten als door scholen werd opgepikt.

In 2017 worden de klimaatcampings voor het eerst uitsluitend voor scholen georganiseerd. Voor scholen hebben de klimaatcampings een grote meerwaarde, omdat zij op een unieke manier kunnen werken rond het thema duurzaamheid.