Toekomstgericht renoveren van appartementsgebouwen

Toekomstgericht renoveren van appartementsgebouwen

Toekomstgericht renoveren appartementsgebouwen header

Onze woningen zijn goed voor 30% van de CO₂-uitstoot van Leuven. Het is van belang voor de toekomst van onze stad en haar inwoners om deze uitstoot te verminderen. Appartementsgebouwen zijn hierin een belangrijke schakel. Het project ‘Toekomstgericht renoveren van appartementsgebouwen’ werkt aan een aanbod voor syndici die willen inzetten op toekomstgerichte, energiezuinige investeringen in hun appartementsgebouw.

De Leuvense syndici ontvangen technische ondersteuning, krijgen financieel advies en worden ontlast op het vlak van procesbegeleiding. ‘Toekomstgericht renoveren van appartementsgebouwen’ wil samen met deze pioniers enkele voorbeeldprojecten opzetten om zo een golf van energiezuinige investeringen in appartementsgebouwen teweeg te brengen.

Betrokken partners

Leuven 2030 en stad Leuven werken voor deze projecten samen met partners Stabo (Leuvens ingenieursbureau), Renotec (aannemer gespecialiseerd in renovatie van grote gebouwen) en KBC.

Meedoen?

Ben je als syndicus of VME geïnteresseerd in dit project en zou je hier graag aan meewerken? Of ben je gewoon op zoek naar meer informatie? Neem dan contact met ons op via info@leuven2030.be met vermelding van ‘Toekomstgericht renoveren van appartementsgebouwen’.

r

Meer over ‘Toekomstgericht renoveren van appartementsgebouwen’

Zorgzaam energiegebruik is één van de grootste uitdagingen van onze tijd. Ons energiegebruik draagt substantieel bij aan onze CO₂-uitstoot; onze woningen zijn goed voor 30% van de CO₂-uitstoot van Leuven. Het is van belang voor de toekomst van onze stad en haar inwoners om deze uitstoot te verminderen. Appartementsgebouwen zijn hierin een belangrijke schakel.

Dat er ook voor de syndicus en de vereniging van mede-eigenaars (VME) veel te winnen valt bij energiezuinige investeringen mag duidelijk zijn. De investeringen zijn van cruciaal belang voor de vastgoedwaarde van het appartementsgebouw. Door te investeren in energiezuinigheid anticipeert de syndicus bovendien op toekomstige wet- en regelgeving. Ook voor de huurders/VME is een investering in energie-efficiëntie gunstig; de energiefactuur zal waarschijnlijk flink dalen.

Het team van ‘Toekomstgericht renoveren van appartementsgebouwen’ wil aan de slag met een aanbod voor syndici. Om tot een aanbod te komen dat volledig is, werken zij graag samen met enkele syndici die overwegen om op korte termijn te investeren in energiezuinige maatregelen.