AB InBev haalt 18 miljoen plastic wegwerpbekers uit de markt

AB InBev haalt 18 miljoen plastic wegwerpbekers uit de markt

Nieuws
AB InBev hebruikbare bekers
Leuven 2030
Leuven 2030
Door de redactie

16 mei 2019 – AB InBev maakt dit jaar de omslag van 18 miljoen plastic wegwerpbekers naar 660.000 herbruikbare bekers. Dit initiatief kadert in de wereldwijde duurzaamheidsdoelstellingen van AB InBev. “Onze verantwoordelijkheid gaat verder dan het brouwen van bier”, stelt Richard White, Vice-President Duurzaamheid & Aankoop bij AB InBev. Uiteindelijk wil de brouwer voor 100% van haar producten herbruikbare of voor het merendeel gerecycleerde verpakking gebruiken tegen 2025.


AB InBev zal dit jaar 18 miljoen plastic wegwerpbekers vervangen door 660.000 herbruikbare bekers in te zetten. Daarmee is AB InBev het eerste bedrijf in België dat op grote schaal, en structureel, actie onderneemt om plastic wegwerpbekers uit de markt te halen. Dit initiatief kadert in de wereldwijde duurzaamheidsdoelstellingen van de brouwer. “Onze verantwoordelijkheid gaat verder dan het brouwen van bier. Van het eerste graan tot de laatste druppel en alles daar voorbij: we willen de keten op een duurzame manier sluiten. Door bijvoorbeeld te investeren in herbruikbare bekers,” vertelt Richard White, Vice-President Duurzaamheid & Aankoop bij AB InBev. Uiteindelijk wil AB InBev voor 100% van haar producten herbruikbare of voor het merendeel gerecycleerde verpakking gebruiken tegen 2025.

We zien het als onze verantwoordelijkheid om iedereen mee te nemen in ons duurzaamheidsverhaal en een gedragsverandering te stimuleren

Richard White, Vice-President Duurzaamheid & Aankoop bij AB InBev
AB InBev herbruikbare bekers

Gedragsverandering

De herbruikbare bekers vragen aanpassingen van alle betrokken spelers. De bekers moeten teruggebracht worden door de consument, schoon gemaakt en daarna opnieuw worden ingezet. “We zien het als onze verantwoordelijkheid om iedereen mee te nemen in ons duurzaamheidsverhaal en een gedragsverandering te stimuleren,” zegt Richard White, Vice-President Duurzaamheid & Aankoop bij AB InBev.

De bekers werden getest en met dit systeem van herbruikbare bekers kan de kwaliteit van het bier en de voedselveiligheid gegarandeerd worden, stellen zowel AB InBev als Ecocup, leverancier van de herbruikbare bekers.

Zomerse plannen

De herbruikbare bekers zullen worden ingezet op festivals, cafés, concertzalen, maar ook in pretparken en andere verkooppunten over heel België. Er wordt ook nauw samengewerkt met enkele gemeenten voor lokale evenementen. Zo trapte AB InBev vorig weekend het gebruik van de herbruikbare bekers af op Wild in ’t park in Herent. Op plaatsen waar er dit jaar nog wegwerpbekers worden gebruikt, werkt AB InBev samen met de festivalorganisatoren en andere partners om consumenten aan te zetten correct te sorteren, de stroom zo zuiver mogelijk te houden en recyclage te bevorderen.