and& innovatiefestival buigt zich over 21 vragen voor de 21e eeuw

and& innovatiefestival buigt zich over 21 vragen voor de 21e eeuw

Nieuws
Logo Leuven 2030
Leuven 2030

Er staat de komende weken in Leuven weer heel wat te gebeuren dat onze Roadmap 2025 · 2035 · 2050 voor een klimaatneutrale stad een duw in de rug zal geven. Van 21 tot 25 april vindt het and& innovatiefestival plaats waar denkers en doeners van over heel de wereld (digitaal) hun licht laten schijnen over 21 vragen die de 21e eeuw richting zullen geven. Het zal jullie niet verbazen: heel wat van die vragen staan stil bij hoe een aantrekkelijke stad op mensenmaat er binnenkort uit zal zien en welke (gedrags)veranderingen er daarvoor nodig zijn.


Innovate for the better

Het tweejaarlijkse and& festival is hét moment om je rugzak vol inspiratie te stoppen. De editie van vorig jaar kon niet doorgaan (we hoeven je niet te vertellen waarom), maar dit jaar innoveert de organisatie haar eigen werking en zet een heus hybride festival op poten.

Als deel van het festival vindt een conferentie plaats waar gerenommeerde sprekers zich buigen over hoe we samen een betere toekomst kunnen bouwen: innovate for the better. Naast die conferentie is er ook plaats voor een entrepreneurial summit, een aanbod op maat van de jongsten met and& Play, een muziek- en kunstenaanbod én de Leuven iCapital show. Die laatste mag je als Leuvenaar zeker niet missen. De gratis show viert het feit dat Leuven is uitgeroepen tot Innovatiehoofdstad van Europa via vier online talkshows die een overzicht geven van de opmerkelijkste innovaties in de stad. Het hele programma vind je hier.

Maatschappelijke vernieuwing in brede zin met veel aandacht voor de klimaatuitdaging

and& buigt zich over maatschappelijke en technologische vernieuwing in de brede zin, met veel aandacht voor de klimaatuitdaging. Zo gaan 6 sprekers tijdens de conferentie in op de vraag 'Our behavior changed the climate. Should we change our behavior?'. Op de entrepreneurial summit buigt een panel met onder meer onze eigen Katrien Rycken (directeur Leuven 2030), economen en ondernemers zich over hoe je van de klimaattransitie een economisch aantrekkelijk verhaal kan maken. En dan is er natuurlijk de gratis Leuven iCapital show waar onder meer flitsend uit de doeken wordt gedaan hoe de klimaataanpak van Leuven 2030 en de inspanningen van heel wat organisaties en burgers een grote rol speelden in de toekenning van de titel van meest innovatieve hoofdstad van Europa.

Word tijdens and& lid van Leuven 2030 en krijg je lidgeld terug

Om van Leuven een klimaatneutrale stad te maken, moeten we al die ideeën en inspiratie ook omzetten in actie. Allemaal samen. Lid worden van Leuven 2030 en de Roadmap 2025 · 2035 · 2050 onderschrijven kan een eerste stap zijn in die richting. Bovendien doe je dat naar aanleiding van and& tot 26 april eigenlijk gratis. Word je lid vóór het einde van and&, dan krijg je je lidgeld namelijk terug in de vorm van een gratis vergroenbon (t.w.v. €15) die je voor plantgoed kan inruilen bij AVEVE-Wilsele.

“Leuven 2030 verenigt alle krachten in de stad om samen toe te werken naar een klimaatneutraal Leuven”, zegt Katrien Rycken, directeur van Leuven 2030. “Als lid van de vzw maak je deel uit van een groeiende beweging van meer dan 600 Leuvenaars en organisaties die mee hun schouders zetten onder een toekomstbestendig Leuven waar het voor iedereen aantrekkelijk leven is”.

Lid worden doe je hier.

Het and& innovatiefestival is een initiatief van Leuven MindGate. Tickets reserveren doe je hier.