Burgemeester Mohamed Ridouani opent circulaire pop-up in Leuven

Burgemeester Mohamed Ridouani opent circulaire pop-up in Leuven

Nieuws
Logo Leuven 2030
Leuven 2030
Door de redactie

In de maand december maakten de Leuvenaars kennis met de werking van vzw HetVindingrijk. In het pand van de vroegere Maroq Unie organiseerde HetVindingrijk een circulaire kerst pop-up. Samen met enkele enthousiaste partners werd de ruimte omgevormd tot een circulaire hub. Vanwege het grote succes, besliste HetVindingrijk om een nieuwe pop-up te openen in februari. Ditmaal gaat de pop-up van start op Valentijn. Bezoekers kunnen er terecht voor workshops, circulaire evenementen en unieke geschenken. Leuven 2030, Stad Leuven en Belgunique zijn opnieuw partner, er nemen ook heel wat creatieve ondernemers deel aan de pop-up.


“We werden tijdens de pop-up overladen met positieve reacties. De Leuvense bezoekers vonden het enorm fijn dat er een duurzaam alternatief werd aangeboden voor hun kerstgeschenken. Na de succesvolle editie in december, twijfelden we niet om een nieuwe pop-up te openen. Je vindt bij ons op 14 februari vast en zeker een uniek valentijnsgeschenk!”, aldus Liene Blancke, projectmedewerker van vzw HetVindingrijk.

Officiële opening circulaire pop-up

HetVindingrijk slaat voor de tweede editie van de pop-up de handen in elkaar met de UCLL. De studenten KMO & Ondernemen zullen tussen 14 en 29 februari een deel van de ruimte innemen en acht pop-up initiatieven voorstellen aan het publiek. HetVindingrijk begeleidt de studenten bij de circulaire aanpak van de concepten. De deelname van de studenten hangt samen met hun afstudeerproject voor de UCLL. Op 14 februari volgt de officiële opening van de UCLL pop-up in aanwezigheid van de Leuvense burgemeester Mohamed Ridouani. Iedereen is welkom vanaf 16.00u

HetVindingrijk nodigt uit…

HetVindingrijk brengt mensen samen rond circulaire economie en upcycling. Met het concept ‘HetVindingrijk nodigt uit…’ zet de organisatie evenementen, zoals de circulaire pop-up, op poten. Hiermee creëert HetVindingrijk een platform voor circulaire doeners, ideeën en samenwerkingen. Bezoekers kunnen in de pop-up deelnemen aan workshops en circulaire evenementen of unieke, duurzame producten kopen.

HetVindingrijk nodigt voor de pop-up in februari verschillende creatieve ondernemers uit. In de winkel vind je duurzame producten van HNST, Yuso, Atelier Felis, ReUsed, Victor & Hélène, Oh!rganic, Luxpen, Isatió, dble_v, The Upcycle Movement, Packmatters , REDU en Atelier Mam’selle. Sommige merken werden nooit eerder vertoond in Leuven. Yosogreen, Merkwaardig Breiwerk, Content, Vaderklap, EveryLittleThing, Amaryllis Temmerman en Sarah Daeleman nemen de ruimte in om workshops te geven rond allerlei duurzame thema’s. Tenslotte stellen ook enkele kunstenaars hun werken tentoon in de pop-up.

Praktische informatie

De circulaire pop-up is te vinden in de Tiensestraat 9 in Leuven. Je kan de winkel bezoeken van dinsdag tot zaterdag tussen 10u en 18u. Vergeet je ook niet in te schrijven voor één van de creatieve workshops. Alle informatie verschijnt op de Facebookpagina van HetVindingrijk.