Cohousing met de familie

Cohousing met de familie

Gebouwen
Cohousing met de familie
Het verhaal van Sarah en Sofie
Het verhaal van Sarah en Sofie
Leuven 2030

Achter elke deur in Leuven schuilt een uniek verhaal. In de reeks ‘Leuven: 2030’ duiken we in het verhaal van enkele Leuvenaars, die elk op hun eigen manier werken aan een betere stad. In de reeks vertellen Leuvenaars meer over wat zij doen voor een mooie, leefbare en klimaatneutrale stad – van grote acties tot laagdrempelige oplossingen, die ook jij kan uitvoeren. Zo werkt heel Leuven samen aan een stad met minder uitstoot en meer toekomst.


Cohousing, het is een opkomende trend. Schoonzussen Sofie en Sarah, moeders van respectievelijk 4 en 3 kinderen, dromen ervan. Ze gaan een huis bouwen om te kunnen cohousen met Sofie haar man (de broer van Sarah), haar ouders en haar broer. “Omdat wij zo weinig nadelen zien, is het heel logisch dat je het gewoon doet”, aldus Sarah.

De twee schoonzussen gaan op bezoek bij cohousingproject De Kaasdroger. Benieuwd hoe cohousing werkt? Hoe alle praktische zaken worden geregeld? En hoe de kinderen samenleven? Kijk dan naar deze aflevering van ‘Leuven: 2030’.

‘Leuven: 2030’ is een programma van productiehuis Nieveranst voor ROB-tv, gemaakt in samenwerking met Leuven 2030.