Duurzame doeners - ‘Dankzij EnergieID besparen we 30 euro per maand’

Duurzame doeners - ‘Dankzij EnergieID besparen we 30 euro per maand’

Gebouwen
Duurzame doeners - EnergieID - Hanne Wouters Hanne bespaart 30 euro per maand dankzij EnergieID
p
EnergieID - Hanne Wouters
Het verhaal van
Hanne Wouters

Hanne Wouters (32) woont samen met haar vriend in een rijhuis in Kessel-Lo. Een jaar geleden ging ze voor het eerst langs bij de energiecoach van de stad. Op zijn aanraden maakt ze nu gebruik van EnergieID: een online tool waarmee je je gas- en elektriciteitsverbruik kan opvolgen.


"Je kan elke maand je meterstanden ingeven in je EnergieID en dan zie je een mooie evolutie van je verbruik. Je kan je verbruik ook vergelijken met anderen die een vergelijkbare woning hebben. Zo merkten we in het begin dat ons gasverbruik best hoog lag. Maar met enkele simpele veranderingen aan de bediening van de verwarmingsketel hebben we het serieus omlaag gekregen. Nu besparen we 30 euro per maand."

"Ik ga af en toe langs bij de energiecoach."

Hanne

"Ik ga af en toe langs bij de energiecoach, en de mensen van het Provinciaal Steunpunt Duurzaam Bouwen hebben onlangs een doorlichting van ons huis gedaan. Dat is allebei gratis én erg nuttig: nu weten we welke ingrepen we moeten doen om duurzamer te leven. Als we voldoende spaargeld hebben, laten we het dak bijkomend isoleren en plaatsen we een nieuwe verwarmingsinstallatie. Hopelijk toont EnergieID dan nog betere resultaten."

Zelf aan de slag

Energiecoach
De energiecoach helpt je duurzamer te wonen, beantwoordt je vragen over energiezuinig renoveren en wijst je de weg naar de premies en belastingvoordelen.
energiecoach@leuven.be | 016 27 24 06

EnergieID
Dankzij een helder overzicht van je energie- en waterverbruik weet jij hoe en wanneer je efficiënter met energie en water om kan gaan en welke maatregelen je het beste toepast.
www.energieid.be | www.leuven.be/energie

r

European Green Leaf 2018

De Europese Commissie heeft Leuven bekroond met de ‘European Green Leaf 2018’, een prijs voor de inspanningen die de stad, vzw Leuven 2030 en uiteenlopende partners leveren rond duurzaamheid en levenskwaliteit. Daarom vertellen we je graag over Leuvenaars die de daad bij het woord voegen en een steentje - klein of groot - bijdragen aan een duurzame stad: onze duurzame doeners.