Duurzame doeners – ‘De Buurderij is lekker en lokaal’

Duurzame doeners – ‘De Buurderij is lekker en lokaal’

Landbouw & Voeding
Duurzame doeners - Buurderij - Els Borghys
"Ik ben altijd op zoek naar manieren om wat duurzamer te leven."
De Buurderij - Els Borghys
Het verhaal van
Els Borghys

Els Borghys is 52, woont in Kessel-Lo, heeft twee volwassen zonen en is al drie jaar trouwe klant bij de Buurderij: een wekelijkse markt met voedingsmiddelen van producten uit eigen streek, die sinds kort is gevestigd in HAL 5 aan de Diestsesteenweg.


"Ik heb de Buurderij drie jaar geleden leren kennen via een vriendin, en ik was eigenlijk meteen verkocht. Het is zo gemakkelijk. Je bestelt en betaalt je boodschappen online en pikt ze op dinsdag tussen 18 en 19 uur op in HAL 5. De keuze is groot: groenten, fruit, vlees, zuivel, bier, fruitsappen, koekjes, brood, koffie en thee … En allemaal korte keten: de producten komen zonder omweg of tussenschakels recht van bij duurzame producenten uit de streek. Dat proef je ook. De groenten zijn kraakvers, het rundsvlees zit boordevol smaak … Helemaal anders dan wat je in de supermarkt vindt."

"Winkelen bij de Buurderij is ook altijd een gezellige bedoening."

Els

"Mensen vragen me vaak of het dan niet duurder is. Dat is zo, en toch geef ik niet méér geld aan voeding uit dan vroeger. Doordat je op voorhand bestelt, koop je enkel wat je nodig hebt. Zo heb je ook minder overschot, dubbel gewonnen dus."

"Winkelen bij de Buurderij is ook altijd een gezellige bedoening. Met nieuwjaar krijg je een glaasje cava, je kan een babbeltje slaan met de andere klanten en met de producenten, je krijgt een receptje mee …"

"Ik ben altijd op zoek naar manieren om wat duurzamer te leven, en de Buurderij geeft me de kans om dat te doen rond voeding. En het is zo gemakkelijk en lekker, ik kan het iedereen aanraden."

Zelf aan de slag

Bestel wat je wilt, wanneer je wilt: fruit, groenten, kaas, brood, … en haal je bestelling af op de Buurderij bij jou in de buurt.
De Buurderij | www.boerenenburen.be

r

European Green Leaf 2018

De Europese Commissie heeft Leuven bekroond met de ‘European Green Leaf 2018’, een prijs voor de inspanningen die de stad, vzw Leuven 2030 en uiteenlopende partners leveren rond duurzaamheid en levenskwaliteit. Daarom vertellen we je graag over Leuvenaars die de daad bij het woord voegen en een steentje - klein of groot - bijdragen aan een duurzame stad: onze duurzame doeners.