Duurzame doeners - ‘Ik had niet verwacht dat isolatie zo goed zou werken’

Duurzame doeners - ‘Ik had niet verwacht dat isolatie zo goed zou werken’

Gebouwen
Kojje isoleerde haar woning en had recht op vier energiepremies
"Ik vind het belangrijk om mijn ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden."
Isoleren - Kojje Bosmans
Het verhaal van
Kojje Bosmans

Vorig jaar heeft Kojje Bosmans haar woning en natuurwinkel een flink stuk geïsoleerd. Bij het aanvragen van de isolatiepremies kreeg ze hulp van de energiecoach van stad Leuven.


"Mijn dak heb ik al een tijd geleden geïsoleerd. Vorig jaar heb ik dan mijn badkamer en de berging ernaast aangepakt. Er kwam vloer-, muur- en dakisolatie. En ik liet ook de volledige achtergevel van mijn woning isoleren. De resultaten zijn verbazingwekkend: onverwarmd, het raam op een kier, putje winter … en toch nog altijd 10 graden warmer binnen dan buiten! Dat had ik niet verwacht."

Als je je woning isoleert, kan je premies krijgen.

Kojje

"Ik vind het belangrijk om mijn ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden en heb daarom samengewerkt met een aannemer die uitsluitend ecologische materialen gebruikt. Bij isoleren komt veel kijken waar je als leek niet meteen aan denkt: de tips en adviezen van mijn aannemer waren goud waard."

"Als je je woning isoleert, kan je premies krijgen. Maar de aanvragen zijn zo ingewikkeld. Wat moet je met vragen als: ‘Wat is de nieuwe isolatiewaarde in K?’ Daarom heb ik een afspraak gemaakt met de energiecoach van de stad. Hij hielp bij het invullen van de aanvragen, en vertelde me ook dat de stad automatisch een extra premie geeft als je recht hebt op eentje van je netbeheerder: handig om te weten! Zo heb ik uiteindelijk vier premies voor isolatie en dubbele beglazing gekregen."

Zelf aan de slag

Energiecoach
De energiecoach helpt je duurzamer te wonen, beantwoordt je vragen over energiezuinig renoveren en wijst je de weg naar de premies en belastingvoordelen.
energiecoach@leuven.be | 016 27 24 06

Energiepremie
Wie buitenmuren, een dak of een zoldervloer isoleert of energiebesparende maatregelen combineert, krijgt bovenop de premie van Eandis een premie van de stad.
www.leuven.be/energiepremie

r

European Green Leaf 2018

De Europese Commissie heeft Leuven bekroond met de ‘European Green Leaf 2018’, een prijs voor de inspanningen die de stad, vzw Leuven 2030 en uiteenlopende partners leveren rond duurzaamheid en levenskwaliteit. Daarom vertellen we je graag over Leuvenaars die de daad bij het woord voegen en een steentje - klein of groot - bijdragen aan een duurzame stad: onze duurzame doeners.