European Green Leaf Dorp op het Wereldfeest

European Green Leaf Dorp op het Wereldfeest

Nieuws
European Green Leaf Dorp op het Wereldfeest
p
Leuven 2030
Leuven 2030
Door de redactie

Leuven is European Green Leaf 2018! Deze prestigieuze Europese prijs is een erkenning voor de inspanningen die onze stad doet op vlak van duurzaamheid. Leuven is hiermee één van de groenste en leefbare steden van Europa.


De erkenning danken we aan verschillende Leuvense projecten die dagelijks bijdragen aan een betere toekomst. Een klimaatneutrale toekomst waarin Leuven leefbaar, gezond en groen is.

Benieuwd om enkele van deze projecten en organisaties te leren kennen? Kom dan zeker een kijkje nemen op het European Green Leaf Dorp op het Wereldfeest op zaterdag 26 mei. Elk aspect van duurzaamheid wordt er onder de loep genomen: energie, mobiliteit, voeding, consumptie, enzovoort.

Leuven 2030 staat er met een stand over Leuven Switcht, een handige website die je helpt met je overstap naar groene stroom, en Ecopower vertelt je graag meer over duurzame energie. Autodelen.net geeft je tips om je duurzamer te verplaatsen en Foodhub kan je dan weer bijpraten over het belang van bio en lokale voeding. Saté inspireert je met hun liefde voor sharing en upcycling. Daarnaast zullen er ook heel wat initiatieven van Stad Leuven aanwezig zijn, zoals de energiecoach waar je bij terecht kan voor al je vragen over energiebesparende maatregelen bij jou thuis.

Het European Green Leaf dorp vind je centraal op de Bruul, tegenover de Actiestand over migratie van 11.11.11. De organisaties ontvangen je met open armen en inspireren je graag om duurzamer te leven!

r

Wat is Leuven Switcht?

Via Leuven Switcht wil vzw Leuven 2030 zoveel mogelijk Leuvenaars laten overstappen op groene stroom.

Hoe? Via een unieke vergelijkingstool. De tool maakt een vergelijking tussen groenestroomcontracten van verschillende Belgische energieleveranciers. Deze leveranciers werden op voorhand door de vzw getoetst aan enkele groene criteria.

Daarnaast zet Leuven Switcht in op gemak én financieel voordeel. Je krijgt een overzichtelijke oplijsting die is gerangschikt volgens prijs. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over je oude contract, je nieuwe leverancier zegt dit voor jou op. Door over te stappen op groene stroom kan je bovendien geld besparen. Gemiddeld wordt er dankzij de overstap zo'n 184 euro bespaard!

Stap zelf over op groene stroom via www.leuvenswitcht.be!